Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda ubedljiva u Železniku

Autor: CZBG, Milan P. Foto: zvanični sajt KK Crvena zvezda

U trećem kolu Košarkaške lige Srbije Crvena zvezda zabeležila je ubedljivu pobedu protiv ekipe FMP-a u Železniku. U duelu dve najbolje plasirane ekipe u dosadašnjem toku šampionata, beogradski crveno-beli slavili su rezultatom 91:64. Najistaknutiji pojedinci bili su Branko Lazić sa 19, te Marko Simonovića sa 17 poena. Valja istaći i solidnu rolu Nejta Volterasa, koji je postigao 12 poena. U redovima domaćina jedini dvocifren bio je Džona Bolden, postigavši 10 poena, dok je Dejan Davidovac zabeležio 9.

FMP je motivisanije i agresivnije ušao u meč, što je razlog prednosti domaćih na startu. Ideja ekipe Dušana Alimpijevića bila je da agresivnošću pokušaju da pariraju Zvezdi, što im je na početku utakmice i polazilo za rukom i rezultiralo je sa dosta izgubljenih lopti gostiju. Viđen je dobar napadački ritam na obe strane, dok obe ekipe nisu ispunile bonus. Nakon toga gledali smo, kao i u pređašnjim utakmicama KLS, izuzetno veliki broj slobodnih bacanja. Na kraju prve četvrtine rezultat je iznosio 23:22.

Nastavili su košarkaši FMP-a i na početku druge deonice igre sa agresivnom igrom, što je dalo rezultata. Poenima Šešlije i Žižića dolaze do maksimalnih plus šest. Međutim, vrlo brzo je na to odgovorila Crvena zvezda. Uhvatili su puleni Dejana Radonjića bolji napadački ritam u nastavku meča, preokrenuvši utakmicu u svoju korist. Trojkom Branka Lazića, te poenima Diona Tompsona iz ofanzivnog skoka crveno-beli došli su do prenosti od pet poena razlike (32:37). U tom ritmu je ekipa sa Malog Kalemegdana i nastavila, postavivši rezultat 37:47 na kraju prvog poluvremena.

Ako je u prvom poluvremenu i bilo neke dileme oko konačnog ishoda meča, ona je potpuno otklonjena u trećoj četvrtini. Ognjen Kuzmić je ostvario dominaciju u reketu, da bi Zvezda trojkom Branka Lazića stvorila novu najveću prednost – 57:41. Bio je prinuđen Dušan Alimpijević da reaguje tajm-autom, ali ni to nije urodilo plodom. Crvena zvezda nastavila je da melje domaćina jakom odbranom, pa su crveno-beli vrlo brzo udvostručili razliku sa poluvremena. Luka Mitrović je svojim pogotkom uz faul naterao stratega FMP-a da ubrzo iskoristi i drugi tajm-aut. Trojkama Simonovića i Lazića došla je Zvezda do izuzetnih trideset poena razlike. O odbrani Zvezde najbolje govori podatak da je FMP u ovom delu igre postigao samo osam poena.

Poslednja četvrtina svela se na puko odrađivanje posla od strane košarkaša Zvezde. Uz maksimalno ozbiljan pristup u odbrani, te nekoliko atraktivnih poteza, crveno-beli su slavili rezultatom 91:64.

FMP – CRVENA ZVEZDA 64:91
23:22, 14:25, 8:27, 19:17

Dvorana u Železniku
Gledalaca: 500
Sudije: Nešković, Maričić, Milojević.

FMP: Radanov, Čović 6, Davidovac, Lazarević 7, Bursać 8, Šešlija 8, Kutlešić, Žizić, Ljubičić 5, Radovanović 5, Ostin 3, Bolden 10.

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Tompson 6, Dangubić 9, Mitrović 5, Lazić 19, Dobrić 5, Simonović 17, Rakićević 2, Dženkins, Gudurić 8, Kuzmić 6, Bjelica 2

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама