Кошарка Кошарка/Вести

Reprezentativac oduševljen uvredama sa tribina?!

Autor: CZBG, Milan P.

Nakon izjave reprezentativca Srbije, Stefana Birčevića, da nikada nije igrao u boljoj atmoferi od sinoćne, osetili smo potrebu da zevzdaškoj i košarkaškoj javnosti predočimo nekoliko činjenica i događaja sa jučerašnje utakmice. U svojoj izjavi krilni centar Partizana se, između ostalog, zahvaljuje svojim navijačima na podršci i ističe kako su upravo oni ključ Partizanove pobede.

Ako su prevagu doneli navijači Partizana, oduševivši reprezentativca Srbije, postavlja se pitanje u kom smeru ide srpski sport. Kao što je već rečeno, izjava Stefana Birčevića je sramotna i nedozvoljiva. Odgovor na pitanje zašto, najbolje daju činjenice i događaji jučerašnje utakmice. Meč je protekao u konstantnom i neprekidnom vređanju Nebojše Čovića i njegove porodice. Ali to je još i bilo za očekivati. Međutim, otišli su oni korak dalje u tim uvredama. na tapetu je bio i Dejan Radonjić, čovek koji nikada nije rekao ružnu reč o svom protivniku. jednom rečju, dno dna.

Treba pitati Stefana Birčevića da li su i njegovi saigrači iz reprezentacije doživeli atmosferu nezaboravnom. Isti oni kojima je 40 minuta drmana klupa za rezervne igrače, gađana raznim predmetima, prema kojoj su letele kovanice i, ono što najviše vređa ljudski um, plastične flaše sa urinom. Da li je normalno da reprezentativac Srbije takvu atmosferu okarakteriše kao najbolju u kojoj je igrao? Da li su sportisti svesni da davanjem ovakvih izjava daju podršku nasilju na sportskim događajima? Zar je to ono što želimo da gledamo na sportskim borilištima u Srbiji?

Nije tajna da se navijači dva najveća sportska kolektiva u Srbiji odavno ne ponašaju onako kako priliči imenu i tradiciji Crvene zvezde i Partizana. Međutim, u poslednje vreme sportisti dva najtrofejnija sportska društva u Srbiji se redovno zahvaljuju navijačima na ”sjajnoj podršci”, što je, bez ikakve sumnje, za svaku osudu. U tom smislu treba posmatrati i izjavu Stefana Birčevića. Takvi javni nastupi sportista nakon onakve utakmice su zaista sramotni. Krajnje je vreme da na ovakve stvari vidimo reakciju klubova, Saveza, ali i kompletne sportske javnosti u Srbiji. U protivnim ovakvo ponašanje će se smatrati normalnim i onda povratka više neće biti.

*fotografija preuzeta sa portala sportske.net

 

 

 

 

 

 

 

4 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама