Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezdini odbojkaši vodili 2:0, pa izgubili

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde doživeli su i četvrti poraz u Superligi Srbije. Crveno-beli su u 14. kolu izgubili, na svom parketu, od Ribnice rezultatom 2:3, po setovima 25:16, 25:22, 27:29, 21:25, 16:18, posle 126 minuta igre.

Šampioni Srbije su imali vođstvo od 2:0 u setovima i meč loptu, ali nisu uspeli da to pretvore u pobedu. Ribnica je svoje šanse iskoristila i napravila veliki preokret za drugi trijumf nad Crvenom zvezdom u ovoj sezoni.

Nakon početnog vođstva gostiju od 4:7, Crvena zvezda je uspostavila kontrolu nad igrom i rezultatom i preokrenula na 9:8. Serijom od 10:1 crveno-beli su stekli nedostižnu prednost 19:11. Imala je Zvezda osam set lopti, a prvu je iskoristio Dušan Stojsavljević za vođstvo od 25:16.

Drugi set je bio znatno uzbudljiviji. Rivali su se smenjivali u vođstvu, a Ribnica je sa tri poena u nizu naterala Kobiljskog da zatraži tajm aut pri rezultatu 8:10. Crveno-beli su osvojili četiri od narednih pet poena i poenom Nemanje Mašulović odlaze na tehnički tajm sa minimalnom prednošću. Ponovo je usledila rezultatska “klackalica”, a serijom od 1:5 gosti stižu do vođstva od 18:21, pa je Kobiljski zatražio i drugi predah. Tajm aut je urodio plodom pošto je Zvezda furiozno završila drugi set, dozvolivši protivniku još samo jedan poen. Blokom Nikole Veljovića naša ekipa je duplirala vođstvo – 25:22.

Crvena zvezda je povela sa 7:4 u trećem setu, igrala vrlo dobro i činilo se da će lako do pobede. Ipak, gosti se nisu predavali. Serijom od 1:7 preokrenuli su rezultat u svoju korist, a sa prednošću od 9:12 otišli na tehnički tajm aut. Crveno-beli su uspeli da smanje, a onda i izjednače 15:15. Blokom Vuka Milutinović naš tim je poveo sa 17:16, a onda su se poeni osvajali u serijama. Prvo su gosti vezali tri, a potom i ekipa Dragana Kobiljskog tri za novu minimalnu prednost. Međutim u samoj završnici Kraljevčani stižu do dve set lopte koje nisu iskoristili, a Nemanja Mašulović blokom donosi našem timu meč loptu (25:24). Odbojkaši Ribnice ponovo dolaze do prednosti koju su materijalizovali posle pete set lopte – 27:29.

Osvojeni set dao je krila gostima koji su na polovini četvrtog perioda igre imali prednost od 8:12. Održavali su Kraljevčani vođstvo sve do 14:17 kada je na servis liniju stao Stojsavljević koji je odličnim servisima omogućio da Blagojević i Milutinović izjednače rezultat, a onda je asom doneo minimalnu prednost našem timu. Međutim, gosti su nanizali tri poena i stečenu prednost nisu ispuštali do kraja seta. Izjednačili su rezultatom 21:25 i meč uveli u peti i odlučujući set.

Crveno-beli su imali prednost od 6:4, a onda je Ribnica preokrenula sa četiri poena u nizu od kojih je Okošanović osvojio dva as servisima. Sa tri vezana poena Zvezda je izjednačila na 10:10. Ipak, Kraljevčani uspevaju da se “odlepe” i dođu do dve meč lopte. Posle servis greške gostiju, Blagojević je poentirao za novo izjednačenje. Imali su odbojkaši Ribnice još tri meč lopte, treću su iskoristili i velikim preokretom savladali šampiona – 16:18.

Narednog vikenda odbojkaši Crvene zvezde će gostovati u Kragujevcu gde će im domaćin biti Radnički.

CRVENA ZVEZDA – RIBNICA 2:3 (25:16, 25:22, 27:29, 21:25, 16:18)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 200. Sudije: Jovan Jovanović i Branislav Jovančić. Trajanje meča: 126 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić, Jevtić (libero), Petrović, Gmitrović 12, Mašulović 11, Milutinović 8, Nejić, Stojsavljević 15, Blagojević 21, Veljović 4. Nisu igrali: Samardžić i Munćan. Trener: Dragan Kobiljski.
RIBNICA: Ilić 12, Nenadić 16, Stefanović 9, Okošanović 24, Marković, Mocić (libero), Ćosić 1, Vilimanović 7, St. Milovanović 11, Sl. Milovanović. Nisu igrali: Paunović i Savić. Trener: Boško Mačužić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама