Фудбал Фудбал/Вести

Božović – Za ovu fazu stojimo dobro

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je do sada na Kipru odigrala dve pripremne utakmice, i zabeležila dve pobede. Timu su se priključili reprezentativci, stigao je Ričmond Boaći, a očekuje se i dolazak Nenada Milijaša.

540-miodrag-fsd.jpg

O ovim, ali drugim temama, govorio je Zvezdin trener Miodrag Božović.

— Ovo je još uvek rana faza priprema, ne možemo da očekujemo da sve bude kako treba. Što se tiče trčanja i zalaganja, zadovoljan sam, bilo je na dobrom nivou, jer oba protivnika su igrala grubo i veoma motivisano. Mislim da mnogi ozbiljniji rivali ne bi odigrali ovako motivisano kao mađarski i rumunski drugoligaši. Nismo na to navikli, i pomalo sam iznenađen. Nismo igrali loše, uglavnom smo imali inicijativu i uspeli smo i da odbranimo gol u oba meča. Postoji više teorije o jačini protivnika. U suštini, prve dve utakmice na pripremama treba da budu slabije jer ekipa nije fizički na nivou, a ujedno je bitno da ekipa dobije samopouzdanje. Kasnije treba da budu bolji protivnici, a generalna proba treba da bude protiv najjačeg protivnika, ako je to moguće dobiti. U ponedeljak igramo protiv Arisa, oni su jači od ovih ekipa sa kojima smo igrali. U subotu nam dolazi ruski Volgar, i tražimo još jednog protivnika — počeo je razgovor Božović.

Crvena zvezda je od ove zime bogatija za nekoliko novih fudbalera, a najskorije pojačanje Ričmond Boaći uspeo je i da se upiše u strelce već na prvoj utakmici.

— Svakome od njih je potrebno vreme za adaptaciju. Kako sada stvari stoje, mislim da su pojačanja ona prava. Ne znam da li će nam biti pojačanja od samog početka, ali verujem da će u dogledno vreme svako od njih biti. Na osnovu toga kako se kreće, kako odigrava, kakvu tehniku ima, Boaći bi trebalo da bude pojačanje. Boaći je došao pod najboljim uslovima za nas. Moguće da se ponovi situacija kao sa Hugom, da on ovde postane igrač kakav se očekuje. Milijaš je iskusan igrač koji je dva puta igrao u Zvezdi. Zna šta zvezdaška javnost očekuje, oseća taj klub, mladi igrači će imati od koga da uče. I meni će biti velika pomoć na terenu.

Crvena zvezda na raspolaganju ima veliki broj fudbalera, računajući i mlade igrače koji kucaju na vrata prvog tima.

—  Igrači se dele na dobre i na loše, ne na stare ili mlade.  Retko ko je osim mene očekivao od Anđelkovića da će da igra ovako kvalitetno. Kapiten će na proleće, kada je na terenu, biti Aleksandar Luković. Zvezda će u svakom slučaju u junu morati da se oprašta od dosta igrača, jer neki će da završe karijeru. Nije bitno kakav ćemo tim imati tržišno, već kakav ćemo tim imati pred evropsko takmičenje. Na dobrom smo putu, doveli smo Boaćija, Frimponga, sačuvali smo Donalda, Le Taleka, Kangu. Biće nam potrebna i neka dodatna selekcija, a nadam se da će i neko od mladih igrača izboriti svoje mesto. Očekujem dosta od ove dece koja tek dolaze, mislim da imaju kvalitet, samo je problem što nije trenutak da možemo sve da ih forsiramo — objašnjava Božović i dodaje:

— Nismo još odlučili da li će Le Talek da igra štopera ili će se vratiti u vezni red. Možda ćemo igrati sa dva špica, možda i sa jednim. Hteli smo da dovedemo Planića, ali nešto je zapelo. Ako njega ne dovedemo, nećemo nikoga dovoditi više na toj poziciji. Osnova ekipe se zna. Dobro bi nam došao još jedan desni bek, jer bismo bili u problemu ako se Petković povredi.

Zvezdin trener pre svega razmišlja o šampionskoj trci.

— Nisam bio optimista ni prošle godine što se tiče Lige šampiona. Teško je prodavati najbolje igrače, nemati siguran budžet, dovoditi igrače na brzinu, i u toj situaciji pričati o Ligi šampiona. Pre svega verujem u duplu krunu, iako će biti teško jer Partizan ima lakši raspored od nas. Mislim da nam makar prva tri kola idu na ruku. Biće teško i biće neizvesno.  Ako i pobedimo u derbiju, ništa neće biti rešeno, ovo će prvenstvo biti neizvesno do kraja. Pratim naše rivale koliko mi vreme dozvoljava. Čitam naslove. I naš najveći rival pokušava da se pojača i da proda i zaradi. Oba kluba su u sličnoj situaciji — jasan je Božović.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама