Кошарка Кошарка/Најава утакмица

A sada derbi!

Autor: CZBG

Anadolu Efes prekinuo je sjajan niz Crvene zvezde u Evroligi. Nakon sedam uzastopnih pobeda, naši momci su sinoć poraženi od boljeg protivnika. Ipak, to ne treba da razočara navijače Crvene zvezde jer, verovatno, ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav niz pobeda u elitnom takmičenju, a mnogi pred početak sezone nisu očekivali ni niz od 20 pobeda u ABA ligi, čime je izjednačen rekord iz sezone 2014/15. A u nedelju Zvezda izlazi na megdan večitom rivalu, sa željom da što pre zaboravi Efes i okrene se novim uspesima.

Image result for zvezda mts partizan nis
Foto: euroleague.net

Crveno-beli su sigurno istrošeni nakon veoma napornih utakmica. Pored svega toga, četu Dejana Radonjića zadesile su i povrede trojice igrača (Jović, Kuzmić i Dangubić), a neki igrači su u malom padu forme (Gudurić). Ipak, Zvezda je sigurno mnogo kvalitetnija od svog suparnika, i pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Ali, derbi je derbi, i nominalni domaćin (Partizan) pokušaće da bude prvi tim iz regionalne lige koji će skinuti skalp našim momcima.

Gledajući neke utakmice našeg sutrašnjeg protivnika, postavlja se pitanja: odakle Zvezdi preti opasnost? Iskreno, igra Partizana je u mnogim dosadašnjim utakmicama bila sve samo ne košarka. Zvezda je bolja na svakoj poziciji. Ali umor i povrede naših igrača, te agresivnost protivnika bi mogle da odigraju presudnu ulogu u sutrašnjem derbiju. Pored svega toga, očekuje se i veliki pritisak sa tribina, posebno kada znamo koliko animozitet i netrpeljivost vlada sa one strane brda otkad je Zvezda stala na noge i preuzela primat na srpskoj i regionalnoj košarkaškoj sceni. I pored svega navedenog, jednim ozbiljnim pristupom i smirenom igrom, trebalo bi očekivati da kvalitet izađe na površinu, a Zvezda kao pobednik iz ovog susreta.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra (nedelja) od 18 časova, u dvorani Aleksandar Nikolić. Prenos ove utakmice možete pratiti na kanalima Arenasporta.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама