Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Efes prekinuo Zvezdin niz

Autor: CZBG

Morao je i taj dan da dođe. Crvena zvezda je poražena od ekipe Anadolu Efesa, na kraju je bilo 72:86 (20:16, 16:31, 16:14, 20:25). Zvezda je sada na skoru 12-9, dok su gosti zabeležili desetu pobedu.  Tursku ekipu do pobede je vodio Thomas Heurtel sa 12 poena, ali sa čak 15 asistencija.

Thomas Heurtel - Anadolu Efes Istanbul - EB16

Zvezda je igrala dok su na evroligaškom nivou igrali Jović i Kuzmić. Jednostavno je tako ove godine, dobijamo kao tim i kada su svi 100% spremni, kada samo jedan šraf fali, to se itekako oseti. Ovo je još jedan pokazatelj kakav je moćan tim napravio Dejan Radonjić ove godine i pokazatelj koliko je bitan svaki igrač u takvom odnosu snaga.

Prvu četvrtinu, Zvezda je dobila 20:16. Efes je mašio trojke, rezultat je održavan dobrim ofanzivnim skokom, a ostaje žal za promašenim slobodnim bacanjima kojih, na kraju, osam nije prošlo kroz obruč. Druga četvrtina se igrala egal, Zvezda je imala rešenja u napadu, i dalje je kontrolisala ofanzivni skok Efesa, a onda je usledio pad. Nažalost, Stefan Jović nije mogao više. Pokušao je, ali se videlo da to nije taj Jovke koji je, kao glavni motor ove ekipe, vodio svoj tim u pobede. Na poluvreme se odlazi sa dvocifrenom prednošću Efesa. Zvezda je primila 47 poena što je samo jasan pokazatelj da naše najjače oružje nije funkcionisalo kako treba. Pali smo u odbrani poslednjih četiri minuta druge četvrtine i surovo smo kažnjeni zbog toga.

Stefan Jovic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Treća četvrtina počinje sa Woltersom na kecu, prva tri napada ulazimo mekano i Efes odlazi na 18 poena prednosti. Kada su svi mislili da će do kraja biti otaljavanje posla, naši momci stiskaju papučicu gasa u odbrani i ostaje velika žal što napad nije funkcionisao bolje. Nekoliko minuta je Efes bio bez poena, odbrana je bila perfektna, ali sve što smo uspeli jeste da stignemo do šest poena zaostatka. Tada se desio verovatno i ključni momenat. Dženkins, koji je energijom u napadu vodio do preokreta je zaradio četvrti faul. Morao je na klupu, odbrana je popustila, izgubio se momentum. Poslednja četvrtina je samo pokazala ono što se naslutilo krajem treće. Efes se spasio, počeo je da igra samouvereno u napadu, a pravi komandant je bio Thomas Heurtel koji je nalazio otvorene pozicije za svoje igrače.

Igračima jedan veliki aplauz jer su se borili kao lavovi. Pre svega želja da se Jovke i Kuzmić oporave što pre i sve ostalo će doći na svoje mesto vrlo brzo.

Fotografije: euroleague.net

CRVENA ZVEZDA – EFES 72:86 (20:16, 16:31, 16:14, 20:25)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 7.000
Sudije: Javor (Slovenija), Paterniko (Italija), Fric (Nema;ka)

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Tompson, Mitrović 6,  Lazić 1, Dobrić, Simonović 17, Rakićević, Dženkins 13, Gudurić 5, Jović 2, Kuzmić 4, Bjelica 12.

EFES: Tomas 17, Hanikat 2, Balbaj, Braun 20, Osman 6, Gejik, Grejndžer 6, Ertel 12, Mutaf, Pol 3, Danston 16, Kirk 4.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама