Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: “Teško je, ali ćemo dati sve”

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u petak ekipu Anadolu EFES u utakmici 21.kola Evrolige. Trener Dejan Radonjić na konferenciji za medije govorio o ogromnom kvalitetu EFES-a, povređenim igračima Crvene zvezde mts i želji da se bez obzira na sve probleme, pruži maksimum..

 Crveno-beli su u velikoj seriji od 7 uzastopnih pobeda, ali trener Dejan Radonjić pred ovu još jednu evropsku utakmicu podseća da crveno-bele očekuje izvanredna ekipa, i mnogo personalnih problema u pripremi ove utakmice, koju ne označava kao važniju od svih koje su igrane, ili predstoje predstavniku Srbije u Evroligi:
“Već smo odigrali 20 velikih mečeva u Evroligi i svaki je bio težak. Ulazimo u meč svesni svega, za mene je jako važan bio duel i onaj prvi protiv Darušafake, vrlo važan…. Bilo je tada “velikih optimista” da ćemo ostvariti najviše pet pobeda. Ako se spolja vrši pritisak posle naših rezultata, nema razloga da nas to opterećuje. Ne vidim zašto bi se podizala važnost ove utakmice u odnosu na druge”
Protivnik crveno-belih je u dosadašnjem toku Evrolige možda i jedini koji je nadigrao ekipu koja je najprijatnije iznenađenje novog formata EVrolige:
“Sada nas očekuje novi protiv Efesa, kvalitetnog tima koji nas je nadigrao u Istanbulu i dao 100 poena. Puno puta smo igrali dobru odbranu, ali sada moramo još bolje kako bismo došli do pobede”.
Crveno-beli su tokom januara činili čuda u Evroligi, ali prvi trener Crvene zvezde mts kaže da euforije nema, i da je ne smi ni biti:
“Čvrsto smo na zemlji i to jasno pokazujemo svakog dana. Koliko je to teško? Treniramo svaki dan… Pobedu donosi jedno stanje, poraz drugo, ali godinama smo dokazali da možemo da se nosimo sa raznim pričama”, odgovorio je Radonjić na pitanje kako gleda na priče o plasmanu na završni turnir.
Ipak, ogroman problem u pripremi ove utakmice, predstavljaju povrede igrača:
“Više smo u procesu rehabilitacije, nego trenažnom procesu. Dangubić od subote počinje sa trčanjem, Kuzmić je imao nezgodnu povredu, ali je u sredu trenirao, dok Jović nije još od utakmice protiv Panatinaikosa. Nisam prognozer i videćemo kakva će situacija biti u petak. Nismo u sjajnoj poziciji, ali izlazimo da damo sve od sebe. Za bilo kog evroligaša bi bilo previše, ali mi izdržavamo”, zaključio je prvi trener crveno-belih
Utakmica 21. kola Evrolige između Crvene zvezde i Anadolu Efesa igra se u petak od 20.45 u dvorani Aleksandar Nikolić, uz direktan prenos na TV “Sportklub”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama