Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Olimpija (Satu Mare) 1:0 (1:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu na pripremama na Kipru.

czv-olimpija-ds.jpg

Stadion: U Pafosu
Strelci: Boaći u 15′

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Anđelković, Donald, Poletanović, Milić, Srnić, Pavkov, Boaći.
Rezerve: Stanković, Frimpong, Ristić, Ilić, Kanga, Nikolić, Plavšić, Romanić, Sikimić, Vučićević.

Olimpija: Anka, Durus, Florin, Heil, Kosmin, Onikas, Kraust, Pana, Pop, Kanalos, Voisu.
Rezerve: Daminuta, Ciul, Bura, Rus, Viland, Erdei, Ursu, Tudoran, Faur, Hudusan, Dukur.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović na teren je izveo fudbalere koji su izneli najveći teret tokom jesenjeg dela sezone, ali u samom špicu su igrala zimska pojačanja – Milan Pavkov i Ričmond Boaći. I na ovoj utakmici, šampion Srbije igrao je u formaciji 4-4-2. Crvena zvezda je od samog početka stavila do znanja da je mnogo kvalitetniji tim od rumunske ekipe. Igralo se dosta brzo, Zvezda je kontrolisala dešavanja, i već u 15. minutu uspela je da dođe do prednosti. Nakon kontranapada koji je povukao Marko Poletanović, Zvezdin vezista je poslao loptu na levu stranu gde ju je prihvatio Dušan Anđelković. Usledio je pas po zemlji u srce kaznenog prostora, a spreman je bio Boaći koji je bez većih problema sa desetak metara zatresao mrežu Olimpije.

Osim šanse prilikom kojue je i postignut gol, nije Crvena zvezda do kraja prvog dela igre često opasno pretila. U dva navrata je pokušao Pavkov glavom, ali nije bio dovoljno precizan. Sa druge strane, Olimpija je pretila u dva navrata. Najpre iz slobodnog udarca kada se odličnom odbranom istakao Filip Manojlović, a potom i u finišu prvog poluvremena kada je Le Talek zastao, misleći da je lopta napustila teren, a njegovu nepažnju iskoristio fudbaler rumunske ekipe. Nije, međutim, viđen udarac ka Zvezdinom golu u toj situaciji.

U nastavku su odmah izvršene dve izmene. Umesto Manojlovića među stative je stao Aleksandar Stanković, dok je Milana Pavkova zamenio Predrag Sikimić. Znatno manje uzbuđenja zabeleženo je u drugom poluvremenu, a glavni utisak je da se igralo možda i preoštro imajući u vidu da se radi o prijateljskoj utakmici.

Zvezdin trener je sredinom drugog poluvremena u igru poslao Srđana Plavšića, Gelora Kangu, a kasnije i Lazara Romanića odnosno Abrahama Frimponga, te je utakmica tada dobila na tempu. Prvu priliku propustio je Predrag Sikimić kojem je golman Olimpije odbranio pokušaj iz voleja. Potom je Srđan Plavšić propustio zaista odličnu šansu da Zvezda upiše i drugi gol na ovom meču. Na kraju, i Mičel Donald je mogao da se upiše u strelce, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo. Olimpija je u drugom poluvremenu igrala bez prilike za gol, pa je mladi golman Stanković bio bez posla.

Naredna provera crveno-bele očekuje u ponedeljak, 6. februara od 13 časova po srpskom vremenu, a protivnik će biti Aris iz Limasola.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama