Košarka Košarka/Vesti

Saopštenje KK Crvena zvezda mts

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts u saopštenju o neproverenim informacijama iz okruženja, dan nakon velike pobede nad Panatinaikosom. Zašto su teme tenkovi i fantomski transferi, a ne teren i uspeh našeg kluba?
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su u četvrtak uveče i 7.uzastopnu pobedu u Evroligi, a o fenomenu kluba sa Malog Kalemegdana sa ubedljivo najmanjim budžetom u Evroligi već nedeljama priča cela Evropa. Međutim, i ovoga puta, dan kasnije, umesto da se priča o fantastičnoj atmosferi, klubu, organizaciji i sistemu, koji je za 5 i po godina prešao neverovatan put do vrha evropske klupske košarke, dobrim potezima Simonovića, Jovića, Dženkinsa i velikoj pobedi nad Panatinaikosom… javnost u okruženju bavi se tenkovima na navijačkim transparentima i fantomskim dugovanjima bivšim igračima?
KK Crvena zvezda mts ne želi da gubi vreme na edukaciju i objašnjava pojedinim medijima iz zapadnog “okruženja” da je istorijat “crveno-bele mašine” mnogo benigniji od pojedinih transparenata koji su “ukrašavali” tribinu iz klupe našeg kluba na gostovanju u Atini, jer ne želimo da niko ovaj veliki klub koristi u političke svrhe, jer je naša glavna i osnovna preokupacija – sport. Ali, samo letimičan pogled na naslove koji su objavljeni dan nakon pobede nad Panatinaikosom, i pozive na isključivanje našeg kluba iz Evrolige, navodi nas na pomisao da pojedincima iz te zemlje itekako smeta uspeh Crvene zvezde mts.
KK Crvena zvezda mts sa druge strane, neprijatno je iznenađen i vešću koja je stigla iz druge zemlje u okruženju, Bosne i Hercegovine, u kojoj je glavna tema naš klub i dug koji navodno imamo prema KK Sloboda iz Tuzle od čak 157 hiljada eura na ime obeštećenja za bivše igrače Crvene zvezde Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića?
Vest smeštena u rublici “Vremeplov” bez ikakvog objašnjenja i pojašnjenja autora da se radi o arhivskoj vesti objavljenoj pre skoro 6 godina, dovela je u zabludu mnoge koji su ovu vest u BiH, pa i u našoj zemlji, objavili kao aktuelnu, da KK Crvena zvezda mts zaista duguje taj novac pomenutim igračima. Kao ozbiljan klub, koji je i došao do ove pozicije i uspeha jer je radio savesno i po svim košarkaškim propisima, KK Crvena zvezda mts je ovaj spor na obostrano zadovoljstvo sa našim košarkaškim prijateljima iz Tuzle okončao još 2012. godine!
KK Crvena zvezda mts kao aktuelni šampion regionalne ABA lige i iskreni partner mnogim klubovima u okruženju, iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH napominje da će na svaki pokušaj bilo kakve politizacije ili skretanja tema sa košarkaškog terena, javno istupiti i upoznati košarkašku javnost u celom regionu, o pravoj pozadini nečijih istupa, poput ovih koji su viđeni samo dan nakon velike pobede nad Panatinaikosom.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama