SDCZ Hokej

Milinković: Niko nema koristi od HK Beograd

Autor: CZBG, Milan P. 

Crvena zvezda zabeležila je pobedu u trećem ovosezonskom večitom derbiju, rezultatom 12:3. Svoje utiske sa današnjeg meča, ali i planove u nastavku sezone, izneo je trener crveno-belih, gospodin Nenad Milinković.

Gospodine Milinkoviću, veoma ubedljiva pobeda Zvezde. Kakvi su vaši utisci posle meča?

Definitivno se u Partizanu nešto dešava i to ne u dobrom pravcu. Današnja utakmica može jedino donekle da bude interesantna za publiku, inače ne vodi nikakvom napretku i pobošljanju hokeja u jednom i drugom klubu, i u Srbiji uopšte. Veliki broj dečaka od 15-16 godina se danas našao na ledu, što nikako ne može da bude pozitivno za bilo koji seniorski sport, pa ni za hokej. Nažalost, svedoci smo da je celokupna pažnja ove sezone usmerena prema jednom jedinom klubu, a to je HK Beograd. Mi smo u tom smislu dosta uradili, ali smo se ipak trudili da i naša ekipa zadrži renome i kvalitet. To je i oličenje današnjeg rezultata i igre na derbiju.

Da na momenat skrenemo sa teme. Pomenuli ste HK Beograd. Gde Crvena zvezda vidi svoj interes u svemu tome? Hoće li naš klub imati bilo kakve neposredne koristi od slanja 11 igrača u HK Beograd? 

Mi kada pričamo o koristi našeg klub moramo sagledati širu sliku. Želja je da pomognemo hokej u Srbiji, onako kako mi mislimo da treba. Ove godine je bilo zamišljeno da se oformi taj klub, gde bi nastupali najbolji igrači Zvezde i Partizana u jednoj jakoj ligi. Samim tim, cilj je bio da na kraju stvorimo neku bolju reprezentaciju, koja bi ostvarila bolji rezultat, pa bi se možda privukli i jači sponzori. Možda bi se napravila i još jedna hala. Nažalost, to se ove sezone ništa nije ostvarilo. Tačno je da smo mi najviše doprineli sa svojih 11 igrača. Nama bi jako mnogo značilo da se ti igrači vrate, prvenstveno zbog slovenačke lige, u kojoj ove sezone nismo konkurentni. Nadam se da se ovakva greška neće ponoviti sledeće sezone, ni na nivou kluba, ni na nivou Saveza, jer definitivno pokazalo se da niko ove godine od tog projekta nema koristi – ni Savez, ni Crvena zvezda, ali ni HK Beograd.

Vratimo se današnjeoj utakmici. Deluje da Zvezdin tim raste iz meča u meč. Koliki su po vama dometi ove ekipe? 

Zadržaćemo se na ambicijama vezanih za domaće prvenstvo. Za nešto više su nam neophodni iskusniji i jači igrači. Jednostavno, naši mladi momci su fizički inferiorni u odnosu na starije igrače. U nekim drugim sportovima se ta razlika u godinama možda i lakše toleriše. Hokej je kontaktni sport i to zaista može da donese prevagu. Nama je ova godina pokazatelj da na tu decu možemo da računamo, ali moramo da povratimo naše igrače iz HK Beograd i onda bi sledeće sezone to mogao da bude zaista lep tim.

Da li biste istakli nekog igrača posebno? 

Ove godine mladi ruski i beloruski igrači konstantno pokazuju svoj kvalitet u svim takmičenjima. Mnogo nam to znači, jer naša deca mogu od njih jako puno da nauče. Imaju zaista sjajan pristup u svakom meču i odličan odnos prema svojim saigračima. Ulivaju samopouzdanje našoj deci i to nam jako puno znači. Pored njih, imamo još dva-tri momka, kao što su kapiten Nikolić i Pajević, koji polako nalaze svoje mesto u prvom timu.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama