Кошарка Кошарка/Вести

Jović ponovo “dežurni krivac“ (VIDEO)

Izvor: SD Crvena zvezda

Plejmejker Crvene zvezde mts Stefan Jović imao je veoma zapaženu ulogu u velikoj pobedi nad Makabijem u Tel Avivu. Sjajna partija bila je povod da se Jović po treći put ove sezone nađe u zanimljivoj Evroliginoj rubrici “The Usual Suspects“.

Košarkaši Crvene zvezde mts nalaze se u neverovatnoj seriji pobeda. U ABA Ligi ne znaju za poraz u prethodnih 19 utakmica, a sa druge strane Zvezda je nanizala i pet pobeda u Evroligi i sada se sa skorom 10-8 nalazi na visokoj sedmoj poziciji.

Dok su poslednje pripreme u toku za meč protiv Baskonije u Vitoriji, priznanje iz Evrolige je stiglo na adresu crveno-belih. Nagradu za sjajnu utakmicu i fantastičan učinak u završnici utakmice protiv Makabija dobio je Stefan Jović. On je pogodio trojku, a potom i ulaz, a onda odlično razigrao Kuzmića. Sve to u poslednja četiri minuta utakmice kada se meč lomio.

Iz Zvezdinog tabora se uvek ističe da je tim na prvom mestu, a bez sjajnog timskog duha pet čudesnih pobeda u najjačem klupskom takmičenju ne bi bile ostvarive. U takvom uspostavljenom sistemu svaki igrač iskoči po nekada. Specijalizovani portal „Eurohoops“, partner Evrolige, uvrstio je Jovića u idealnu petorku 18. kola u kojoj su se našli još i Nando De Kolo, Krunoslav Simon, Trej Tompkins i Vitor Faverani.

U nedeljnoj rubrici “The Usual Suspects“ koja odiše motivima iz čuvenog filma, uvrštavanje Jovića u idealan tim 18. kola objašnjeno je na sledeći način:

„Bilo je pitanje vremena kada će ponovo biti uhapšen (aludira se na to da se Jović već nalazio u timu nedelje). Klan Crvene zvezde mts iz Beograda tražen je širom Evrope i on je bio u rukama vlasti već tri puta prethodne godine. Očigledno je da se Jović nalazi na visokom položaju u srpskoj organizaciji i to je put u Izrael dokazao još jednom. Protiv Makabija bio je nemilosrdan sa 14 poena, sedam asistencija i tri skoka. Izraelci su ostavljeni smrtno ranjeni i niko ne zna iz ove tačke gledišta da li mogu da se oporave.“

[youtube id=”UTPhB5ErOFg”]

Скочи на траку са алаткама