Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Pojačanja će biti prava

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak, 23. januara, vratiće se u Beograd nakon odrađene prve faze priprema u Sloveniji.

Ekipa je vredno trenirala deset dana, a zabeležene su i dve ubedljive pobede u kontrolnim utakmicama. Najpre je savladan Ankaran rezltatom 7:0, a poslednjeg dana priprema i Jadran kojem su crveno beli uspeli da daju čak 10 golova.

Priliku na ovim utakmicama dobio je veliki broj fudbalera, a raduje podatak da su nedavno pristigla pojačanja bila veoma efikasna. Srđan Vujaklija je za svega 45 minuta postigao tri gola. Za 90 minuta igre, tri puta se u strelce upisao i Nemanja Milić, dok je Milan Pavkov postigao jedan gol. Osim pojačanja, dobar utisak ostavili su i Zvezdini omladinci. Lazar Romanić je za 45 minuta uspeo da postigne tri gola, a u strelce su se na pripremama upisivali i Vanja Vučićević, Luka Ilić i Milan Senić.

Nakon svega viđenog, Zvezdin strateg Miodrag Božović može biti zadovoljan.

– Trenirali smo, odradili smo ono što je i trebalo da odradimo. Imali smo dve utakmice protiv protivnika koji su pogodni za ovaj deo priprema. Proverili smo neke igrače, pre svega mlade igrače. Videli smo šta ko može, i uglavnom mislim da je bilo kako treba. Što se tiče igrača koji su stigli u ovom prelaznom roku, još uvek je rano donositi sud. Ali, mislim da će biti prava pojačanja. Mladi igrači su pokazali da poseduju izvanredan kvalitet, ali to smo i znali. Mogu da kažem da Zvezda ima nekoliko mladih igrača koji mnogo obećavaju – rekao je Miodrag Božović.

Zvezda je u obe utakmice nastupila u formaciji 4-4-2.

– Kada se Kanga vrati, igraće, a da li ćemo mi igrati sa jednim ili sa dva napadača, videćemo. Do kraja prelaznog roka pokušaćemo da dovedemo još dva, možda i tri igrača, ali tek kada budemo 100% sigurni da su pojačanja. Imali smo i promašaje tokom prethodnih prelaznih rokova, što je i normalno, ali sada stvarno ne bismo smeli da pogrešimo. Pokušaćemo da na poziciji desnog beka pronađemo igrača, a za Mijailovića je bolje da pronađe klub u kojem će moći da igra – rekao je Zvezdin trener pred polazak za Beograd.

Fudbaleri Crvene zvezde će po povratku u Beograd imati tri slobodna dana, a potom sledi put na drugu fazu priprema na Kipru.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама