СДЦЗ Хокеј

Bled pregazio Zvezdu

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz na Bledu. Istoimena domaća ekipa slavila je rezultatom 9:3 (4:2, o:1, 5:0).

Foto: Fejzbuk stranica HKMK Bled

Ono što smo mogli da primetimo tokom prenosa ovog meča jeste da su Zvezdini hokejaši igrali mlako, sporo su klizali, nisu bili agresivni na paku. Domaći hokejaši su očito više želeli pobedu i to su pokazali na ledu.

Zvezda je povela u ovom susret več u 2. minutu kada je Maksim Laptev, na asistenciju Siniše Pavića,  zatresao mrežu domaćih. Ali domaći odmah preuzimaju inicijativu i postižu 3 brza pogotka preko Jerneja Vodnjova, Roka Jakopiča i Nejca Mašiča. Zvezda nakon toga (16. minut) uspeva da smanji na 3:2 golom Mikala Buhkina, ali domaćin u 18. minuti golom Roka Jakopiča ponovo vraća prednost domaćih na 2 razlike (4:2).

U drugoj trećini ništa novo. Domaćin kliže mnogo bolje i vidi se da više želi pobedu. U nekim trenutcima naši hokejaši nisu mogli da izbace pak ispred svog gola, pa je pravo čudo kako ekipa Bleda u ovom periodu igre nije postigla neki gol. I onda, Zvezda kao da se uozbiljila. Počeli su naši hokejaši da igraju dosta agresivnije i opsedaju gol domaćina i u 37. minuti susreta preko Marka Soljankina, a na asistenciju Relje Radosavljevića, Zvezda smanjuje na 4:3. Tih par poslednjih minuta druge trećine pokazalo je da Zvezdini hokejaši mogu da igraju mnogo bolje i očekivalo se da će u poslednjem periodu igre to i pokazati.

Međutim, poslednji period protekao je u, možemo slobodno reći, rekrativnom klizanju naših hokejaša. Domaćini su to uspešno kaznili i postigli 5 golova. Strelci su bili: Jernej Vodonjov, Tadej Burazin (2 gola), Nejc Mašič i Tevž Burazin.

Pred sam kraj utakmice jedan Zvezdin igrač je doživeo povredu (do ovog trenutka nismo saznali o kome se radi) nakon grubog starta domaćeg hokejaša, a to je bio signal Marku Soljakinu da stvar uzme u “svoje ruke”.

Nadamo se da će naši hokejaši izvući pouke iz ovog susreta i da će u nastavku SLO lige pružiti mnogo bolje partije koje bi trebale da ih odvedu u plej of.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама