.

Zvezda u laganom ritmu do 19-te pobede

Autor: CZBG

Crvena zvezda je osvojila i Laktaše. Nepuna dva dana posle velike pobede u Tel Avivu, izvojevana je pobeda i u ABA ligi. Laktaši i Igokea ne prijaju baš Zvezdi, ali je danas osvojena dosta lakše, na kraju, Igokea – Crvena zvezda 68:77 (15:16, 23:23, 8:19, 22:19).

Foto: aba-liga.com

U skoro popunjenoj dvorani u Laktašima, Zvezda je u jednom laganom ritmu izvojevala devetnaestu pobedu u nizu u regionalnom takmičenju. Dovoljno je bilo osam minuta evroligaške Zvezde da se slomi otpor ove godine dobre Igokee. Uz sjajnu igru Marka Simonovića, vredi napomenuti da naš trener Dejan Radonjić nije uzeo niti jedan time out. Takođe, vodio je računa i o minutaži, tako da su Jović i Kuzmić igrali nešto manje.

Prvo poluvreme je donelo jednu egal utakmicu sa relativno lošim odbrnama, tako da se na odmor otišlo sa pola koša prednosti za Zvezdu. Posle početnog vođstva u trećoj četvrtini domaćina, Zvezda je podigla u brzinu više i tu četvrtinu nije dozvolila dvocifreni broj poena domaćinu uz seriju 13:0. igokea je skupljala u reketu, probala i sa kombinovanom odbranom, ali je Zvezdu služio šut sa distance pa su utakmicu maksimalno kontrolisali. Kao što smo napomenuli, Marko Simonović je bio odličan sa 22 poena, a pratili su ga Milko Bjelica sa 11, odnosno Nate Walters sa 10 poena.

Ono što je najbitnije za četu Dejana Radonjićaa jeste, pored pobede, i činjenica da nije došlo do dodatnog trošenja i opterećenja igrača usled zgusnutog kalendara i dve veoma bitne utakmice u Evroligi sledeće nedelje. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi.

[youtube id=”-1UCkZaiWg8″]

IGOKEA  – CRVENA ZVEZDA 68:77 (15:16, 23:23, 8:19, 22:19)

Hala u Laktašima
Gledalaca: 3.000
Sudije: Ilija Belošević, Mario Majkić i Radoš Arsenijević

IGOKEA: Pašajlić 4, Mićović 15, Talić 6, Šibalić 8, Pešaković 5, Milošević 4, Radivojević 18, Mahkovic 4, Ilić, Rikić 4.

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson 4, Mitrović 2, Lazić 5, Dobrić 3, Simonović 22, Rakićević, Dženkins 6, Gudurić 7, Jović 3, Kuzmić 4, Bjelica 11.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама