Фудбал Фудбал/Вести

Reakcija na pisanje Večernjih novosti

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda objavljuje reakciju na tekst u dnevnom listu „Večernje novosti“, a pod naslovom „U Crvenoj zvezdi loši direktori“ od 20. januara 2017. godine, koja je dostavljena i redakciji ovog beogradskog medija.

Povodom teksta pod naslovom “U Crvenoj zvezdi loši direktori“ od 20. januara, molimo Vas da objavite sledeće reagovanje FK Crvena zvezda:

Kao redovni čitaoci Vašeg dnevnog lista, sa zaprepašćenjem smo pročitali današnji članak koji ste maliciozno naslovili i u kome ste između ostalog istakli podatak da je FK Crvena zvezda jedan od 59.512 subjekata u našoj zemlji koji se nalaze na spisku naziva „Loših direktora“, baze podataka koja je ovih dana postala dostupna javnosti na bazi podataka dobijenih od Agencije za privredne registre i registra Narodne banke Srbije o blokadi računa.

Želimo da istaknemo sledeće, FK Crvena zvezda je na gore pomenutom spisku isljučivo zahvaljujući činjenici da kao i 90% srpske privrede kuburi sa likvidnošću što ujedno prouzrokuje privremene blokade računa kod komercijalnih banaka koje su u našem slučaju sve ređe i ređe. Podsetićemo Vas da je FK Crvena zvezda u junu 2014. godine bio dužansvojim poveriocima 52 miliona evra.

Bez namere da zadiremo u sastav gore pomenutog spiska privrednih subjekata a u službi pravilnog informisanja Vaših čitaoca kao i naših partnera želimo da istaknemo sledeće:

§ Već dve godine unazad FK Crvena zvezda ostvaruje značajan profit, koji je primera radi veći i od profita koji ostvaruje Vaša kompanija;

§ FK Crvena zvezda je tokom 2016. godine realizovao oko 90% prihoda iz inostranstva od svog ukupnog prihoda. Ponosni smo na navedeni rezultat, koji FK Crvena zvezda ubraja među lidere u Republici Srbiji po pitanju priliva sredstava iz inostranstva;

§ Obaveze FK Crvena zvezda unazad dve godine imaju značajan trend smanjenja. Ponosni smo na ostvaren rezultat i imamo definisan plan za naredni period;

§ Ukupna neizmirena a nedospela dugovanja prema javnim i komunalnim preduzećima iz ranijeg perioda imaju trend opadanja i očekujemo da ih kompletno izmirmimo u narednih 12 meseci;

§ FK Crvena zvezda pored redovne revizije finansijskih izveštaja, kvartalno izveštava UEFA kao krovnu organizaciju o svojim poslovnim rezultatima radi ispunjenja rigoroznih uslova za licenciranje. Nedavno su u kontroli bili i nezavisni revizori angažovani od strane UEFA. Za kontrolu je od strane UEFA angažovana je jedna od četiri najveće svetske revizorske kompanije. FK Crvena zvezda je danas primila pozitivan konačan izveštaj predmetne revizorske kompanije.

§ Konačno, FK Crvena zvezda je tokom 2016. godine imao nekoliko desetina humanitarnih akcija o kojima iz razumljivih razloga nismo želeli da govorimo imajući u vidu da je sa stanovišta našeg kluba, to naša obaveza a ne povod za hvalospeve;

Iz gore navedenih razloga i usled argumenata koji smo Vam gore predstavili, najljubaznije Vas molimo da u ovim teškim vremenima, gde se jedino loše vesti prodaju, najpre zatražite komentar vezano za teme o kojima pišete. Teme, za koje ćete se složiti, ukoliko su tendenciozno prenesene, mogu da ostave nepopravljivo negativan utisak kod Vaših čitaoca što smo sigurni da Vam nije bila namera ni sada.

Čvrsto verujemo da bi i Vi isto ovako reagovali i ukoliko bi neka treća strana na ovakav eklatantan način pokušala do ospori neosprorno, izrazito uspešne finansijske rezultate kluba kao i titulu šampiona Srbije u prošloj godini koju uspešno branimo.

Za kraj, želimo da iskoristimo priliku i uputimo poziv svim navijačima koji prate Vaše novine, kojima je klub u srcu, da dođu na stadion, zauzmu mesto koje ih čeka kako bi zajedno nastavili borbu za odbranu titule u drugom delu prvenstva Srbije, dok isto tako, želimo da bude više „loših direktora“ sa ovakvim rezultatima pošto će nam zemlja biti uspešnija i bogatija a mi drugu nemamo.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама