Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Ankaran – Crvena zvezda 0:7 (0:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Ankaran. Debitanti mahom davali golove.

540-ankaran-23e.jpg

Teren: u Dekanima.
Strelci: Al. Luković u 15′, An. Luković u 55′, Vujaklija u 65′ i 82′ i 90′, Vučićević u 67′, Milić u 75′,

Ankaran: Bužan, Mate, Gliha, Zlatič, Badžim, Obrstar, Angov, Zemljak, Mihailović, Gajšek, Rastovac.
Rezerve: Blaznik, Maslić, Pleič, Alesio, Šolaja.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Anđelković, Donald, Poletanović, Plavšić, Srnić, Sikimić, Pavkov.
Rezerve: Supić, Mijailović, Frimpong, Stojanović, Račić, An. Luković, Ristić, Adžić, Vujaklija, Milić, Vučićević.

Iako je utakmica protiv Ankarana trebalo da bude druga po redu, zbog otkazivanja utakmice sa Koprom ispostavilo se da je Crvena zvezda prvu proveru imala u samom finišu prvog dela priprema.
Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović u prvom poluvremenu je izveo gotovo standardnu postavu koja je nastupala jesenas, ali uz jednu izmenu – Pavkov se našao u samom špicu napada zajedno sa Sikimićem, te je Zvezda igrala u formaciji 4-4-2.

Od samog početka Crvena zvezda je nametnula ritam, a do vođstva je stigla relativno brzo, u 15. minutu. Prvi gol za crveno-bele u 2017. godini postigao je kapiten Aleksandar Luković, i to nakon precizno izvedenog slobodnog udarca. Mogli su crveno-beli u prvom delu igre da još nekoliko puta savladaju čuvara mreže Ankarana, ali Predrag Sikimić nije uspeo da pogodi okvir gola nakon nekoliko pokušaja.

Na poluvremenu su ušli i svi rezervni igrači, pa je Zvezda u kompletno izmenjenom sastavu nastavila da preti Ankaranu. Odmah na startu drugog perioda Andrija Luković je glavom šutirao i pogodio stativu. Lopta se odbila do Vujaklije koji je takođe pokušao glavom, ali je šutirao preko prečke. U 55. minutu bilo je 2:0. Strelac sa bele tačke bio je Andrija Luković, a prethodno je u kaznenom prostoru oboren Luka Adžić.

Treći i četvrti pogodak Crvena zvezda je postigla za samo tri minuta. Igrao se 65. minut kada je Uroš Račić snažno šutirao, golman Ankarana uspeo da odbrani, a na loptu je natrčao Srđan Vujaklija i tom prilikom je plasirao u mrežu. Dva minuta kasnije, mladi Vanja Vučićević je iskoristio odličnu loptu upućenu sa leve strane, i upisao svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Peti gol za Crvenu zvezdu postigao je još jedan debitant, Nemanja Milić. Nakon slobodnog udarca i centaršuta na drugu stativu, Milić je ostao samm glavom je naciljao dalji ugao golmana i pogodio. Na šesti gol se čekalo sve do 82. minuta, kada se Vujaklija odlično snašao nakon što se lopta odbila u kaznenom prostoru. Odlično ju je naš napadač prihvatio, a potom snažno šutirao u donji desni ugao i pogodio, po drugi put na ovom meču.

Konačnih 7:0 postavio je Srđan Vujaklija. Nakon kornera i gužve u petercu, lopta je stigla do našeg napadača koji po treći put trese mrežu. Sjajan debi Vujaklije u dresu Crvene zvezde.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама