Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Još jedna velika pobeda

Izvor: SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavljaju sa podvizima u ovoj sezoni Evrolige. Ekipa kojoj je prema pojedinim bukmejkerima prognozirano najviše 5 pobeda u novom formatu izuzetno jake Evrolige, stigla je u 18.utakmici do 10.pobede u sezoni!

Nakon meča u dvorani u Tel Avivu, trener crveno-belih Dejan Radonjić koji je protiv Makabija zabeležio 200.pobedu na klupi Crbene zvezde mts, izjavio je da je ishod ovog meča odlučila dobra odbrana ekipe u finišu, i pametna rešenja u napadu.

– Ovo je svakako bio težak meč. Znali smo pre utakmice da će oni dati sve od sebe da dodju do pobede, jer su pod velikim pritiskom. Igrali smo meč u kom nismo koristili odredjene stvari, medjutim, odbrana je bila dobra. Ne baš najboljom igrom u napadu došli smo do pozicije da možemo da igramo neizvesnu završnicu, u kojoj smo odličnom odbranom i pametnim napadom uspeli da dodjemo do velike pobede za nas – rekao je Radonjić srpskim izveštačima u dvorani „Menora Mivtachim“ posle utakmice u Tel Avivu.

I pored činjenice da nisu igrali Cirbes i Miler, odbrana crveno-belih uspela je da na kraju, zaustavi izuzetno raspoloženog Gaudloka, i ostatak izuzetno kvalitetne i skupe ekipe koja je okupljena ove sezone u Tel Avivu.

– Znali smo da će oni želeti da idu do pobede, da će pokušati da dodju do tog cilja i udju u tu neku borbu za Top 8, jer sada imaju dobar raspored. Igrali su bez (Kvinsija) Milera i (Maika) Cirbesa, ali igrali su sa (Endrjuom) Gaudlokom, (Sonijem) Vimsom i još dosta njih koji imaju veliki kvalitet. Napravili su dobar tim ove godine i uložili što su ambicije kao što su bile uvek kada je Makabi u pitanju, a to je da budu u vrhu Evropske košarke – rekao je Radonjić.

Crveno-beli nisu bili sami ni u Izraelu, a trener crveno-belih se zahvalio navijačima na podršci u Tel Avivu i dodao da se Nemanja Dangubić povredio, a da će dodati pregledi utvrditi stepen te povrede.

– Hvala navijačima koji su bili u sali uz nas. Jedino što nije dobro je to što se Dangubić povredio. Nadamo se da nije nešto ozbiljno, jer kada bilo koji igrač ispadne iz sistema nama ne donosi dobre stvari. Mislimo da se nije ozbiljnije, ali videćemo tek posle nekog vremena i kada se obave pregledi – rekao je Radonjić.

Crvena zvezda mts je sa 10 pobeda i 8 poraza na deobi šestog mesta sa Panatinaikosom, dok je Makabi 14. sa šest trijumfa i 12 poraza.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama