Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice

Odbojkašice Zvezde maksimalne u Lajkovcu

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su i četvrtu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije. Ovoga puta Zvezdine dame bile su bolje od Železničara u Lajkovcu rezultatom 0:3, po setovima 20:25, 22:25, 13:25.

Crveno-bele su nervozno ušle u meč što su domaće iskoristile i povele sa 10:2. Mirjana Musulin je već u tim momentima morala da potroši i drugi tajm aut, a nakon tehničkog Železničar je vodio sa 12:4. Međutim, odbojkašice Crvene zvezde su se probudile. Proradio je servis, poboljšan je prijem, a Jelena Trnić je sa dva bloka dodatno „ubrizgala“ energiju u ekipu Mirjane Musulin. Rezultat je bio 13:9 kada je Svetlana Ilić reagovala tajm autom, a nakon dva vezana poena domaćih na servis liniju je stala Bojana Milenković koja je potpuno poremetila prijem Lajkovčanki. Crveno-bele su to iskoristile i vratile se rezultatski u meč (15:14). Zvezda je izjednačila, a ubrzo je nanizala četiri poena (dva bloka Katarine Čanak) i povela sa 18:21. Milka Stijepić je donela četiri set lopte, a Trnićeva je blokom donela Zvezdi prednost – 20:25.

Zvezda je nastavila sa sjajnom igrom i na početku drugog seta. Fenomenalno je servirala Bojana Milenković (tri asa), a naš tim je poveo sa 1:8. Nakon tehničkog tajm auta izabranice Mire Musulin su vodile sa 6:13, ali su domaće, predvođene Tamarom Rakić imale odgovor. Smanjile su na 11:14, a potom i 14:16. Crveno-bele su preko Nikoline Lukić i Katarine Čanak rešavale napade i postepeno su povećavale prednost sve do 17:22, a onda su odbojkašice Železničara nanizale tri poena i ponovo prišle na samo dva poena zaostatka. Slično kao i u prvom delu igre, korektorka našeg tima Milka Stijpić donosi dve set lopte, a ponovo blokom set rešava Jelena Trnić – 22:25.

U trećem periodu igre Železničar se držao sve do rezultata 7:7 kada je naš tim vezao šest poena. Zvezda je ubrzo povela i sa 8:16, a u završnici je osvojila još četiri poena u nizu za vođstvo od 10:22. Tačku na meč stavila je Milka Stijepić kada je realizovala treću meč loptu za 13:25.

Naredne nedelje na programu je 13. kolo Superlige kada će Crvena zvezda dočekati obranovački TENT.

ŽELEZNIČAR – CRVENA ZVEZDA 0:3 (20:25, 22:25, 13:25)
Lajkovac – Hala sportova. Sudije: Igor Miljković i Goran Gradinski. Trajanje meča: 78 minuta.
ŽELEZNIČAR: Bergendorf 9, Veljković 1, Lazarević 2, Raković, N. Mitrović 7, Andrić 3, Kompirović, J. Mitrović 1, Dimić (libero), Rakić 9, Martinović. Nije igrala: Pejović. Trener: Svetlana Ilić.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 9, Čanak 8, Đurić 2, Vukomanović (libero), Radmilović, Milenković 16, Stijepić 7, Lukić 14. Nisu igrale: Sekulić, Đorđević, Bukilić, Ašonja. Trener: Mirjana Musulin.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama