Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda skida skalpove – pao Makabi u Tel Avivu

Autor: CZBG, Dario K.

Crvena zvezda gostovala je u Tel Avivu, ekipi Makabija, u okviru 18. kola Evrolige. Nakon spektakularne pobede u Beogradu (83:58), Makabi je želeo ravanš, pošto je ponosu Izraela ovo bila poslednja šansa da se priključe borbi za Top 8, ali je  protiv sebe imao više nego raspoleženu Crvenu zvezdu koja je skinula još jedan skalp i pobedom od 67:71 napravila veliki korak ka Top 8.

Foto: www.euroleague.net

Prvu četvrtinu Zvezda je odigrala dosta dobro, iako je Makabi istu dobio rezultatom 17:16.  Ipak, stekao se utisak da bi rezultat sigurno bio drugačiji da naši košarkaši nisu promašili nekoliko otvorenih šuteva za 3 poena. Ovu četvrtinu su obeležile i 2 lične greške Jovića i Dangubića.

Druga četvrtina kreće trojkom Makabija i dosta konfuznom igrom Zvezde u napadu, i Makabi dolazi do najveće prednosti 25:16, nako čega Dejan Radonjić traži tajm aut. Zvezda nakon toga uspeva da smanji rezultat na 25:19, nakon što je Volters pogodio za 2 poena, a to su bili prvi koševi naše ekipe iz igre nakon skoro 4 minute igre u drugoj četvrtini. Bagackis odmah traži tajm aut pokušavajući da prekine ovu mini seriju Crvene zvezde, ali koševima Dangubića, Jovića i Tompsona Zvezda stiže do izjednačenja (33:33) i primorava trenera domaće ekipe da ponovno traži tajm aut. Nakon toga Jović pravi svoju 3. ličnu grešku, a Ajverson koristi jedno slobodno bacanje i dovodi Makabi u vodstvo 34:33. Imala je Zvezda priliku da dođe u vodstvo, ali Tompson nije iskoristio dva slobodna bacanja, a u poslednjem napadu Dženkins nije pogodio šut za 3 poena, tako da se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću dmaćina (34:33). Važno je napomenuti da je u prvom poluvremenu Zvezda bila bez poenterskog učinka Dženkinsa, Simonovića, Gudurića i Lazića.

Treća četvrtina kreće bolje za Makabi i nakon trojke Rada, domaći dolaze u prednost 41:37. Međutim Lazić vraća trojku i Zvezda odličnom igrom uspeva da preokrene rezultat i povede 41:44. Bagackis je primoran da traži tajm aut ne bi li prodrmao svoje igrače. To je dalo rezultata i serijom od 7:0 Makabi ponovo dolazi u vodstvo 48:46. Dejan Radonjić na 1:20 do kraja treće deonice traži tajm aut kako bi prekinuo seriju domaćina, ali Gaudlok pogađa za 3 poena  za 51:46. Zvezda prekida ovu seriju domaćina od 10:0 poenima Diona Tompsona sa slobodnih bacanja, ali u posljednjoj sekundi Gaudlok ponovo pogađa za 3 poena i dovodi Makabi do vodtsva 54:48.

Marko Simanovic celebrates - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16
Foto: Euroleague.net

Posljednji period utakmice Zvezda otvara odlično i trojkama Gudurića, Simonovića i Lazića ponovo uvodi utakmicu u neizveznost. Ipak Gaudlok trojkom sa skoro 8 metara i Soni Vims vraćaju prednost Makabija na 6 poena razlike, ali odlični Simonović ponovo pogotkom za 3 poena smanjuje na 65:62 za domaćina. Ipak, odličnom igrom u odbrani i koševima Jovića i Kuzmića, Zvezda dolazi do prednosti 67:70 na minut do kraja utakmice. Nakon minute odmora koju je tražio Bagackis Zvezda igra fenomenalnu odbranu i košem Kuzmića iz slobodnog bacanja Zvezda dolazi do veoma važne pobede – 67:71.

Makabi Fox – Crvena zvezda 67:71 (17:16, 17:17, 20:15, 13:23)

Makabi Fox: Gaudlok 19, Rud 11, Sili, Smit 2, Mekel 3, Pnini, Ohajon 7, Vims 12, Landsberg, Aleksander, Ajverson 13, Miler

Crvena zvezda: Volters 4, Tompson 10 (4/4 za 2), Dangubić 3, Mitrović 7, Lazić 8 (2/3 za 3), Dobrić, Simonović 6 (2/3 za 3), Dženkins 4, Gudurić 3, Jović 14 (7 asistencija), Kuzmić 8 (9 skokova), Bjelica 4

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама