Fudbal Fudbal/Vesti

Saradnja Zvezde i Grafičara

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U sredu, 18. januara, na stadionu „Rajko Mitić“ predstavnici Crvene zvezde i RFK Grafičar potpisali su ugovor o saradnji.

540-grafičar-saradnja-42.jpg

Na ovaj način ozvaničena je inače dobra saradnja saradnja dva kluba, a generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i predsednik Grafičara Slobodan Govedarica potpisali su i ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ugovorom je pre svega predviđena razmena fudbalera i trenera. To znači da će u budućem periodu fudbaleri Crvene zvezde odlaziti na pozajmice i u Grafičar, kako bi dobijali minute na terenu, i time ujedno svojim kvalitetom rezultatski pomogli Grafičaru. Takođe, treneri iz našeg kluba će odlaziti u Grafičar na usavršavanje.

Zvezdin generalni direktor je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ozvaničene saradnje dva kluba.

– Izuzetno mi je drago što smo potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK Grafičar, sa kojim već imamo saradnju na nivou Omladinske škole. Crvena zvezda je veliki klub i potrebne su joj filijale širom Srbije, kao i u Republici Srpskoj i Crnog Gori, i nadam se da ćemo u nekom doglednom vremenu kada se steknu finansijski uslovi moći i taj projekat da realizujemo. Grafičar je bratski klub Crvene zvezde, lociran je veoma blizu našeg stadiona. Imaju izuzetno ambiciozno rukovodstvo koje može da bude dugoročan strateški partner Crvenoj zvezdi. Nadam se da je ovaj današnji čin samo mali korak u startu ovog nadam se velikog projekta, sa ambicijom da Grafičar jednog dana bude i drugoligaš. Crvenoj zvezdi su potrebne filijale i u drugoj, i u trećoj ligi, klubovi koji će razvijati naše mlade igrače, iz kojih će Zvezda da dovodi mlade i talentovane igrače koji će raditi pod nadzorom naših trenera. Već smo učinili maksimalne napore da bivši Zvezdin igrač Uroš Kalinić dođe do mesta šefa stručnog štaba Grafičara, a da koordinator Omladinske škole Grafičara  bude takođe Zvezdin trener, Zoran Perković – rekao je Terzić.

Pozitivne impresije i optimističan pogled na ovuu saradnju deli i Slobodan Govedarica.

– Kao velikom Zvezdašu i predsedniku FK Grafičar izuzetno mi je drago što saradnju sa FK Crvena zvezda podižemo u obostranom interesu na viši nivo, kao i što podržavamo napore trenutnog rukovodstva Crvene zvezde da stabilizuje Omladinskuu školu. Ovo je i naš doprinos stvaranju velike Crvene zvezde. Prioritet kluba biće mlađe kategorije i ulazak svih mlađih kategorija u najviše rangove. Na taj način bi i saradnja sa Crvenom zvezdom bila na najvišem mogućem nivou jer bi kvalitet rada bio visok i igrači koji bi dolazili iz Crvene zvezde imali bi najbolje uslove za trening, rad, razvoj, kasnije i povratak u Crvenu zvezdu. Hvala opštini Savski Venac koja je prepoznala trud i želju da klub podignemo na visok nivo, i da u tom delu grada postoji jedan ozbiljan klub koji će ulagati u mlade sportiste i omogućavati im da napreduju kako u životu, tako i u fudbalskim karijerama.

O dobroj saradnji svedoči i činjenica da je tokom prethodne polusezone, boje Grafičara već je branio Zvezdin čuvar mreže i član omladinske reprezentacije Aleksandar Stanković, dok je aktuelni trener Grafičara Uroš Kalinić prošle polusezone bio na usavršavanju kod Miodraga Božovića.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama