SDCZ Hokej

Zvezda savladala NS Stars

Izvor: http://www.hockeyserbia.com

Hokejaši Crvene zvezde savladali su NS Stars rezultatom 10:0 (0:0, 8:0, 2:0), u utakmici broj 11. Prvenstva Srbije u sezoni 2016/17, igranoj u nedelju u ledenoj dvorani “Pionir”.

Prvenstvo Srbije: Zvezdina "desetka" protiv NS Starsa

Posle tronedeljne praznične pauze u nedelju je nastavljeno je utakmicom Crvena zvezda – NS Stars, a poput prvog meča dva kluba u Novom Sadu, ni u ovom susretu nije bilo mnogo neizvesnosti. Tačnije, ona je trajala otprilike do sredine utakmice kada je krenuo nezadrživ nalet “Crveno-belih” koji su do tada stečeno vođstvo od 1:0 za manje od tri minuta, sa pet vezanih pogodaka, pretvorili u pola tuceta golova u mreži novosadskog kluba. Zvezda je protiv tada već umornog rivala (NS Stars u Beograd doputovao sa samo 11 igrača) u seriji davala golove, pa je samo u drugom periodu postigla čak osam golova.

Beogradski klub je do pobede “het-trikom” vodio ruski internacionalac Aleksandar Zubricki, sada već ubedljivo prvi strelac, asistent i poenter lige sa po 10 golova i asistencija na pet mečeva. Zajedno s njim na čelu liste asistenata je i Belorus Mihail Buhkin koji je do tog rezultata stigao zahvaljujući čak četiri zabeležene asistencije na ovom susretu, uz dva postignuta gola. Dva gola postigao je i mladi Marko Dragović, koji se samo dan ranije u Beograd vratio sa bronzanom medaljom osvojenom na SP U20 u Logronju, a odličnu formu potvrdio je i u duelu sa NS Starsom. Pored pomenute trojice, u strelce su se još upisala još dvojica bronzanih “Orlića” Miloš Nikolić i Filip Pajević, kao i još jedan ruski internacionalac Mark Soljankin-Pasternak.

Na golu domaćina “šataut” sa ovog duela podelili su nekadašnji beloruski reprezentativac Vitali Belinski (11 odbrana za 36 minuta) i Jug Mitić (pet odbrana za 24 minuta), najbolji golman tek završenog Svetskog prvenstva u Španiji. Na drugoj strani, pored deset primljenih golova, Fedor Aranicki zabeležio je 25 odbrana.

Drugi meč nedeljnog programa između Vojvodine i Partizana nije odigran, pošto se “Crno-beli” nisu pojavili u ledenoj dvorani “Spens”, a sudbina tog meča biće poznata posle zvanične odluke Direktora takmičenja, mada je izvesno da će bodovi pripasti novosadskom klubu.

Crvena zvezda je ovom pobedom zasela sama na čelo tabele sa 15 bodova iz šest utakmica, Partizan je drugi sa 12, Vojvodina treća sa šest osvojenih bodova, dok je NS Stars i dalje na začelju sa -1 bodom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama