Блог

‘Ja sam veći Srbin od svih vas’ – O kako to gordo zvuči

Autor: CZBG, Ivan J.

Srbin je Srbinu mnogo puta bio najveći neprijatelj. Kad je trebalo neko da nam odmaže, nisu to radili drugi, nego smo se mi uvek kao narod potrudili da sami sebe unazadimo. Istorija se opet ponavlja…

Odmah posle velike pobede Crvene zvezde nad turskim gigantom iz Istanbula na scenu se pojavio srpski trener Želimir Obradović i na pitanje o ambijentu sasuo drvlje i kamenje kako je vređan, kako je dobio epitet turski uz njegovo ime. Postavlja se pitanje: Zašto je lagao? Da je rekao: Ljudi, vređate Bogdana Bogdanovića, Srbina koji je ovoj Srbiji doneo puno radosti, niko mu ništa ne bi rekao. Ali ne, naš veliki trener priču usmerava na sebe i napada čelnike Crvene zvezde da su u dosluhu sa navijačima. Zašto majstore? Toliko te pogodilo da te četa Dejana Radonjića pobedi? Ili si možda u besu čuo glasove u glavi pa ti se pomutilo kada si video da Kuzma spušta rampu i bodove ostavlja u Beogradu? Nije to lepo gospodine Željko. A pogotovo nije lepo jer je naš trener došao odmah u svlačionicu i rekao izvini zbog vređanja, samo što ta vređanja nisu bila usmerena tebi nego Bogdanu. I ja ću se izviniti Bogdanu jer nije lepo onako da se vređa srpski igrač i mislim da nam je to sledeći zadatak u ovom projektu koji se pravi da se Srbi, bez obzira na klupske boje cene i poštuju.

Međutim, vratimo se mi dalje na priču o dotičnom uvređenom gospodinu i treneru. KK Crvena zvezda je izdala saopštenje gde isto, kao i naš trener Dejan Radonjić, upućuje izvinjenje za uvrede koje su se čule, ali se isto pita da neko pronađe gde se to tačno vređa Željko na način na koji je on to rekao? Teško da će se to ikada pronaći. Danas je izvinjenje prihvaćeno, ali se postavlja pitanje: Gde je njegovo izvinjenje za laži koje je izneo na konferenciji za štampu? Šta ćemo sa tim? To sad ne postoji, nije rečeno? Sad smo ponovo prijatelji?

I na kraju, drago mi je što imamo trenera poput Deje koji nikada nije apostrofirao ovakve stvari, nego je, posle svakoga poraza marljivo učio i unapređivao se da bi pobedio sledeći put. Zato bi bilo bolje da zašiljite svoju trenersku olovku i da analizirate gde vas je to nadmudrio Dejan i da sportski priznate poraz. Njje sramota izgubiti od ovakve Crvene zvezde.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама