СДЦЗ Хокеј

Liga budućih šampiona za mlade hokejaše

Autor: CZBG

U Beogradu, 14. januara, u ledenoj dvorani SRC Tašmajdan (novi naziv za ledenu dvoranu Pionir) održaće se hokejaški turnir za decu do 8 godina (2009. godište).  Do sada je odigran jedan turnir i to u Novom Sadu (20. novembra) u organizaciji HK Vojvodine. U nedelju (8. januara) bio je planiran turnir u Subotici, ali je, nažalost, zbog izuzetne hladnoće i epidemije gripa, morao biti otkazan.

Organizator takmičenja je Savez hokeja na ledu Srbije, dok je pokrovitelj takmičenja svim malim učesnicima poklanja dresove, a svakom klubu (učesniku lige) 10 kompleta hokejaške opreme: hokejaške gaće, štitnike, nadlaktice, grudnjak. Ta oprema namenjena je školicama hokeja Beograda, Subotice i Novog Sada, a u cilju popularizacije hokeja na ledu. Planirano je da svaki klub, učesnik turnira, u svom gradu, odnosno na klizalištu u svom gradu, organizuje jedan turnir gde će ugostiti sve ekipe učesnike lige.

Učesnici ovog turnira su šest klubova: HK SpartakHK NS Stars, HK Vojvodina, HK Partizan, HK Crvena zvezda i HK Red Team.

Vojin Koljenšić – Šilja, koji je pokretač i inicijator takmičenja, rekao je za naš portal: “Ovo je bio poslednji trenutak da se nešto pokrene sa ovim najmlađim uzrastom, jer ostali u regionu su daleko aktivniji i ovakva takmičenja se održavaju češće.”

Cilj i strategija ove lige je takmičenje koje nas uvodi u temelje razvoja hokeja na teritoriji Srbije, a biće odigrano 50 do 60 utakmica u sezoni 2016/2017. Takođe treba napomenuti i ostale benefite koje ovo takmičenje donosi klubovima i hokeju na ledu kao sportu:

– Uključivanje što večeg broja igrača kroz turnire kako bi deca osetila uzbuđenje prvog pravog takmičenja.

– Sa lokalnim samoupravama kroz elektronske i pisane medije utiče na popularizaciji hokeja na ledu kao sporta, a time doprinosi na povečanju polaznika “školica hokeja” u klubovima.

– Kroz obavezne lekarske sportske preglede, koji su obavezni za sve učesnike turnira, rano se mogu otkriti i uočiti zdrastveni problemi kod takmičara i time blagovremeno delovati.

– Na turnirima ove starosne kategorije, plasmani nisu bitni, niti se proglašavaju pobednici. Svrha ovakvih turnira je masovno takmičenje i druženje kroz igru i smeh.

Kao što smo rekli, turnir se održava 14. januara (subota), sa početkom u 15:45 i trajaće sve do 18 časova.

Raspored turnira u subotu je sledeći:

 

15:50

A.      Vojvdina – Red Team

B.      Spartak – Partizan

C.      Crvena zvezda – NS Stars

16:20

A.      Vojvodina – Spartak

B.      Crvena zvezda – Red Team

C.      Partizan – NS Star

16:50

A.      Vojvodina – Partizan

B.      Crvena zvezda – Spartak

C.      NS Stars – Red Team

17:15

A.      Vojvodina – Crvena zvezda

B.      Spartak – NS Stars

C.      Red Team – Partizan

17:40

A.      Vojvodina – NS Stars

B.      Crvena zvezda – Partizan

C.      Spartak – Red team

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама