Кошарка Кошарка/Вести

Tompson: “Da se uklopim i da pomognem”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Novi košarkaš Crvene zvezde mts Dion Tompson stigao je u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima iz Istanbula u Beograd. Tokom dana lekarski pregledi, predstavljanje u ponedeljak uveče, prvi trening sa ekipom u utorak.
Novo pojačanje KK Crvena zvezda mts Dion Tompson stigao je u ponedeljak u Beograd, i odmah će se staviti na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću i crveno-belima za nastavak sezone.
Odlični krilni centar prvi deo sezone odigrao je u Galatasaraju, a u Beograd je stigao jutarnjim letom iz Istanbula gde je bio član turskog tima do poslednjeg dana 2016.godine:
“Uzbuđen sam i vrlo zadovoljan zbog dolaska u Zvezdu. Tim je trenutno u odličnoj formi, sa nekoliko velikih pobeda u Evroligi, neporažen u ABA ligi. Drago mi je što ću postati deo takve ekipe. Cilj je da se polako uklopim u tim, jer ne želim da poremetim ono što je već dobro”.
Svoj novi tim imao je prilike da upozna tokom utakmice u Istanbulu:
“Prva asocijacija na Crvenu zvezdu je jaka odbrana, veoma agresivna, sa dosta trčanja. Drago mi je što ću igrati takvim stilom. Mislim da je ekipa u dobroj poziciji da se ponovo domogne plej-ofa, što i jeste cilj. Pokušaću da pomognem u tome”.
Tompson je igrajući svojevremeno za Olimpiju, pa prošle sezone za Bajern, dolazio u Beograd, i imao priliku da se upozna sa atmosferom u kojoj igraju crveno-beli:
“Verujem da svaki košarkaš želi da igra pred navijačima kao što su Delije. Kada dođete u Beograd da igrate protiv Zvezde odmah shvatite da biste radije da imate takve navijače na vašoj strani”, rekao je Tompson koji će tokom dana obaviti neophodne lekarske preglede i testove, a prvi trening sa novim timom imaće u utorak.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама