Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Čvrsto na zemlji i sada, kao i pre

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić bio je veoma ponosan na fantastičnu igru prilično ubedljivu pobedu nad prvakom Evrope CSKA, najavio još puno rada, ali i novo pojačanje Diona Tompsona.

Košarkiaši Crvene zvezde mts napravili su pravi podvig. Velika borbenost i sjajna igra pod konstantnom kontrolom Dejana Radonjića koji je ponovo energično vodio utakmicu. Njegovi izabranici su bili taktički perfektno spremni i isto tako neverovatno motivisani. Ognjen Kuzmić je gospodario reketom, Čarls Dženkins blistao na obe strane terena, Branko Lazić naizmenično zatvarao Nanda De Koloa i Miloša Teodosića… I mogli bismo tako u nedogled. Ipak, istina je da je pobedio tim. Tim je savladao neverovatne individulce i najboljem napadu u Evropi dozvolio da postigne samo 67 poena. Prosečno Moskovljani u Evroligi postižu više od 90.

Svoje viđenje meča izneo je Dejan Radonjić, režiser velikog podviga crveno-belih.

– Prva pobeda protiv CSKA, ali vrlo velika. Čestitke igračima i navijačima uz zahvalnost naravno za divan ambijent i pomoć, koja je bila potrebna da bi se igralo protiv prvaka Evrope. Krenuli smo odlično i dobrom obranom smo stekli prednost. Naravno da se protiv CSKA mora biti spreman za svih 40 minuta. Oni su u drugoj četvrtini su stizali prednost i izgledalo je da će biti drugačije do poluvremena, ali smo iz dobre odbrane i nekoliko lakih poena iz osvojenih lopti zadržali iznenađujuću prednost, za sve vas i možda još ponekog.

Naravno da smo očekivali da će u drugom delu pokušati sve da urade da stignu rezultat i da nas nadigraju. Stagnirali smo u jednom periodu, napad ne tako dobar i delovalo je da će u četvrtoj četvritini otići u drugom smeru. Ipak, naša kvalitetna reakcija u oba pravca i pebeda koja je stvarno istorijska, prvi put smo ih savladali podsećam, i osećam zadovoljstvo zbog načina i kvaliteta igre koju smo prikazali. Sad posle kraja prvog dela imamo sedam pobeda. Jako znam šta to donosi i to ne donosi nikakvu promenu.

Ostaje nam još dosta da radimo, ali na zemlji čvrsto sada i prea. Drugog ujutru stiže Dion Tomson. Već sam rekao šta mislim o igraču koji treba da dođe I znači mi da igrači budu zadovoljni sa svih aspekata da bismo izdržali na kraju. Tompson će doneti kvalitet i pomoći nam da napredujemo u nastavku sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама