SDCZ Hokej

HKMK Bled – SKHL Crvena zvezda 5:4 (prekid)

Autor: CZBG

Odigrali su Zvezdini oklopnici i drugu utakmicu u dva dana, u okviru SLO lige. Nakon odličnog izdanja i pobede u Zagrebu protiv Medveščaka, očekivalo se da puleni Nenada Milinkovića nastave sa pobedama, tim pre što bi ih pobeda na Bledu dovela korak bliže plej ofu.

Ipak, to se nije desilo. Utakmica protiv ekipe Bleda nekako je bilo preslika utakmice koju su Zvezdini hokejaši odigrali protiv Playboy Slavije, dekoncentrisano i u odbrani i u napadu. U nekoliko navrata tokom susreta naši oklopnici su imali 100% šanse, ali ostale su neiskorištene. Rezultat toga je i vodstvo domaćih od 3:1 na kraju prve trećine.

U drugoj trećini Zvezda kreće ranim pogotkom i smanjuje na 3;2. Mislilo se da će tada crveno-beli da pojačaju gas i da preokrenu utakmicu, ali desilo se suprotno. Opet Zvezda ne koristi neke sto procentne prilike i sledi kazna – domaćin je svoju prednost povećao na 5:2. Ono što je bilo evidentno u tom delu igre je i situacija kada smo imali igrača više. Umesto da se to iskoristi i ako ništa napravi pritisak na gol domaćina, upravo zbog nediscipline i dekoncentracije Zvezda dozvoljava najmanje tri puta otvorene kontre 1 na 1 koje srećom domaćin ne koristi. Tek pred kraj druge trećine, Zvezdini oklopnici se bude i sa dva gola uvode utakmicu u egal – 5:4.

U poslednjem delu utakmice očekivala se žestoka borba. Ipak, nekako se sticao utisak da naši hokejaši nemaju snage za preokret. I onda domaćin dolazi do gola (6:4) nakon kojeg trener Milinković povlači svoje igrače sa leda i protestuje jer je smatrao da je gol neregularan. Sudije vrlo brzo odlučuju da prekinu meč i sviraju kraj utakmice.

Moramo istači da suđenje zaista nije bilo na nekom nivou. To naravno ne opravdava loše izdanje naših hokejša, ali definitivno kriterij nije bio isti. Ipak, sa pojačanjima koja su stigla, ekipa Crvene zvezde može i mora mnogo bolje.

Sledeća utakmica je u petak u ledenoj hali Pionir, protiv Zagreba. Lepa prilika da se ova gotina završi pobedom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama