Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Blagojević: Pokazaćemo zašto je Zvezda šampion

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde u ponedeljak 26. decembra (20,30 časova) dočekuju Mladi radnik u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Srbije.

U prvom meču, koji je odigran u Požarevcu, Mladi radnik je slavio rezultatom 3:2, po setovima 25:23, 21:25, 25:23, 14:25, 15:11.

Sigurno je da nas očekuje jedan veoma težak meč, kako na fizičkom, tako i na psihološkom planu. S obzirom da nam je ekipa Mladog radnika, u dva navrata, pokazala da zna da igra odbojku. To je ekipa sastavljena od igrača koji imaju veće isksustvo igranja u najkvalitetnijem domaćem takmičenju, od naše ekipe. Pokazali su nam da protiv njih ne možemo lako igrati. Pokušaćemo da razmišljamo o svakom narednom poenu, kako meč bude odmicao, a ne o samoj završnici setova, odnosno meča. Ovaj duel sa sobom nosi veliki teret pošto nas samo pobeda vodi na završni turnir Kupa Srbije. Ipak, mislim da smo u prednosti, s obzirom da igramo na našem terenu, pred svojom publikom i to je dodatni faktor koji nas stavlja u poziciju favorita – izjavio je Aleksandar Blagojević.

Crveno-beli su u 2016. godini osvojili tri trofeja i potvrdili dominaciju u domaćim takmičenjima.

U godini iza nas bilo je veoma puno uspeha. Međutim, to može da stvori dodatni pritisak. Prethodne generacije su ostvarile mnogo uspeha, osvojili su mnogo trofeja, a na nama je da pokušamo da opravdamo poverenje i sledimo njihove uspehe. Završnica je kalendarske godine, koja je bila među najuspešnijim u istoriji kluba, a poslednjih godina Zvezda dominira na domaćoj sceni. To je sigurno motiv više da damo svoj maksimum i pokažemo na kraju godine, a i ubuduće, zašto je Crvena zvezda šampion i da će i u narednoj godini biti ozbiljan konkurent za osvajanje Kupa Srbije i šampionske titule – poručio je korektor Crvene zvezde Aleksandar Blagojević.

Revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Mladog radnika je na programu u ponedeljak 26. decembra od 20,30 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Vladimir Simonović i Dejan Rogić.

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu se igraju dve utakmice.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама