Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Novi derbi i novi izazov, Zvezda u Zagrebu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts stigli su u Zagreb u subotu u ranim popodnevnim časovima gde ih u nedelju od 19 sati očekuje meč 15.kola ABA lige i derbi regionalnog takmičenja sa ekipom Cedevite.
Košarkaši Crvene zvezde mts stigli su u Zagreb u subotu u ranim popodnevnim časovima gde ih u nedelju od 19 sati očekuje meč 15.kola ABA lige i derbi regionalnog takmičenja sa ekipom Cedevite.
Ovo će biti drugi ovosezonski duel sa Cedevitom, u poslednjih nekoliko sezona, velikim rivalom beogradskih crveno-belih.
U prvom meču koji je odigran u okviru 2.kola,  ekipa Dejana Radonjića slavila je 88:64. Međutim, od tog 3.okotobra ekipa Veljka Mršića je pretrpela dosta izmena u igračkom sastavu, i u prethodnih nekoliko nedelja igra u skladu sa svojim ambicijama i očekivanjima da se bori za vrh tabele ABA lige:
„Ovo nam je već treći put da u tekućoj sedmici  u kojoj smo igrali teške utakmice u Evroligi, sa Olimpijakosom i Realom,imamo i težak meč u regionalnom takmičenju. Cedevita je u odnosu na prvi meč koji smo odigrali promenila sastav, došli su drugi igrači koji su već pokazali veliki kvalitet, i sada je Cedevita jedan od klubova koji je u borbi za vrh tabele ABA lige.U odličnoj su formi, što pokazuje i prethodni meč u kome su slavili u Podgorici, iako su igrali bez četvorice igrača. Očekujem da budu kompletni za naš meč u nedelju, a u ovakvom ritmu u kakvom smo u decembru, svaka utakmica je za nas sama po sebi svojevrstan izazov” rekao je  trener Dejan Radonjić.
Veliki posao u Zagrebu očekuje i centra Ognjena Kuzmića, koji takođe ističe da je ekipa u seriji jakih utakmica:
„Ovo će nam biti četvrti meč za 8 dana, nakon Skoplja, Atine i Reala u Beogradu. U petak smo odradili jedan trening, i evo nas ponovo u putu. Cedevita je jedan od timova koji ima velike ambicije i ekipa koja igra dobro, podigli su formu, pobedili su prošle nedelje u Podgorici u derbiju kola iako su bili oslabljeni. Mi želimo da odigramo čvrsto sa puno energije, i da stignemo do dobrog rezultata” rekao je Kuzmić.
Ekipa će nakon popodnevog odmora trenirati u Zagrebu u subotu uveče, a odmah nakon utakmice u nedelju, sledi povratak autobusom u Beograd i početak priprema za poslednju utakmicu u 2016.godini i duel sa CSKA u Beogradu.

 

Скочи на траку са алаткама