Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: ”Pametni, koncentrisani i odgovorni”

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts nije krio zadovoljstvo nakon još jedne velike pobede njegovih izabranika. Nakon trijumfa protiv Makabija, još jedan evropski velikan Real Madrid savladan je u fantastičnom ambijentu dvorane ”Aleksandar Nikolić.”

Dogodio se još jedan podvig u režiji Dejana Radonjića i njegovih izabranika. Prethodne nedelje u sjajnom ambijentu dvorane ”Aleksandar Nikolić” ubedljivo je savladan Makabi, a samo nedelju dana kasnije na istom mestu Zvezda je savladala Real.
Razloga za zadovoljstvo u taboru Crvene zvezde mts ima i previše, ali Dejan Radonjić po svom već starom običaju nije upadao u euforiju. Pre svega svestan, verovatno i najviše od svih kakva opterećenja donosi novi format Evrolige.
“Za nas je svaka pobeda Evroligi velika. Veoma sam zadovoljan što smo još jednom dobro igrali. Kada se dobije Real naravno da se navijačka strast podiže do maksimuma, što je i normalno. Mi koji smo na poslu moramo da računamo drugačije, trezveno. Zadovoljan sam kako smo igrali. Bili smo pametni, koncentrisani, odgovorni i odigrali smo bez mnogo grešaka. Pokazali smo da svima možemo da budemo ravnopravni, iako ćemo negde da gubimo, a negde da dobijamo”, rekao je Radonjić u uvodnom izlaganju i već se osvrnuo na meč sa trofejnim Moskovljanima:
“CSKA je favorit, još veći nego Real, ali prvo Cedevita pa onda sve ostalo.”, jasno je istakao prioritet trener crveno-belih, a potom dodao:
”Igramo velike utakmice. Treba da uživamo u svemu tome, a turdićemo se da sve obradujemo što je više moguće”, istakao je strateg Zvezde.
Radonjić je potom nastavio da priča o meču sa Madriđanima:
“Ovo je sigurno veliki rezultat, pobede koje smo ostvarili i igre koje smo pružili. Vidite kakva se iznenadjenja dešavaju, a mi smo tu stabilni sa tendencijom da pravimo uspehe. Žao mi je što nismo bili kompletni protiv Žalgirisa, siguran sam da bismo dobili”, rekao je Radonjić.
Radonjić je upitan za format Evrolige u sledećoj sezoni, na šta je odgovorio: “Šta će biti sledeće sezone? Prvo da preživimo ovu”, uz osmeh je rekao Radonjić.
Trener je ponovio da se klub trudi da nadje novog igrača koji će moći da pomogne ekipi i da mora da postoji oprez iako ekipa igra dobro, s obzirom na ritam utakmica.
“Nismo baš u prilici da možemo da pričamo o pojačanjima. Nadam se da će to da se desi i verujem da ćemo dobiti nešto od tog igrača. Treba biti svestan da ovi momci dobro igraju, a moramo da budemo oprezni jer u ovakvom ritmu svašta može da se dogodi i ne smemo da ulazimo u prevelike rizike. Zbog toga je potrebno da dođe neko da nam pomogne”, rekao je Radonjić.
Priča se nekako ponovo vratila na CSKA ali se Dejan Radonjić uporno držao rasporeda:
”Ne želim da preskačem utakmicu koja sledi. Toliko smo u putu da će sutra svima nama biti iznenađenje što smo kod kuće, skoro čitav dan. Zato sav fokus mora da bude na Cedeviti. Ovo su bolji protivnici od nas, to je iskreno i istinito. Nema laži i prevara, dizanja i spuštanja, pravimo velike rezultate i ove sezone, barem za sada. Trudićemo se da bude ih bude još, a tek ćemo videti dokle će to da nas dovede. Ovo su neverovatna opterećenja.”, zaključio je Radonjić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama