Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Bratski derbi

Autor: CZBG, Nikola S.

Oduvek se zna da su Crvena zvezda i Olimpijakos bratski klubovi. Crveno-beli iz Beograda i iz Pireja su večeras odigrali meč u Evroligi kako se i očekivalo – tvrda odbrana, na mali broj poena. Pobedu je odneo tim iz Grčke i tako nastavio svoju pobedničku seriju koja sada broji 4 pobede u nizu. Olimpijakos je sada došao do skora 9-4, a naš tim 5-8.

Erick Green - Olympiacos Piraeus - EB16
Foto: www.euroleague.net

Od samog početka i 7 ofanzivnih skokova, crveno-belih iz Pireja, u prvoj četvrtini, te 5 izgubljenih lopti našeg tima, praktično se pobednik znao. Nikola Milutinov je imao zapaženu rolu u prvoj četvrtini i mora se reći da je dominirao u pod oba koša. Papanikolau i Agravanis su kontrama doneli Olimpijakosu prednost od 12-9, ali je Zvezda uspela da se vrati i posle koša, uz faul Gudurića, stigla na -1. Ali domaćini su imali spreman odgovor u vidu trojki Agravanisa i Grina, te došli do prednosti od 22-18 nakon prvih 10 minuta.

Na početku drugog perioda, sjajni trojkaš Met Lodžeski je pogodio tri trojke i doneo domaćinima prednost od 11 poena. Prednost je u jednom trenutku iznosila čak i 13 poena, ali su Simonović i Jović poenima iz tranzicije, doneli Zvezdi priključak pri rezultatu 39-32. Očekivano sjajne odbrane, sa obe strane, donele su malo poena, ali su mirne ruke Agravanisa i iskusnog Spanulisa osigurale prednost Grka. Na poluvreme se otišlo rezultatom 45-32 u korist domaćina.
Na samom početku drugog poluvremena Mancaris je pogodio za tri poena, te uz poene Milutinova iz reketa doneo domaćinima najveću prednost od 17 poena. Kuzmić je u ovoj četvrtini dominirao u reketu, ali ipak Zvezda nije mogla da smanji razliku domaćina i uhvati neki rezultatski priključak. Obe odbrane su funkcionisale fenomenalno u trećem periodu. Koševi kao da su bili zaključani sa obe strane. Mora se napomenuti da je Kuzmić bio zaista sjajan u reketu.

Važno je istaći da nijedan tim nije postigao koš u poslednje tri minute trećeg perioda. Bio je to još jedan pokazatelj neverovatnih odbrana.

U poslednjem periodu Jović je poveo seriju našeg tima. Pogodio je uz faul, imao polaganje u kontri, te pogodio i trojku. Podelio je par asistencija, prvenstveno za Gudurića, koji je postigao 7 poena u kratkom roku, te je Zvezda smanjila prednost na samo 7 poena, na oko dve minute do kraja. Ipak to je bilo sve od našeg tima. Do pobede u Pireju se jednostavno nije moglo.

Marko Guduric - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16
Foto: http://www.euroleague.net

Razlozi poraza:
Šut za tri poena: Olimpijakos je imao šut za tri poena 7/20(35%), dok su naši momci šutirali samo 11%(2/17). Za ekipu koja je ove godine lomila utakmice trojkama Simonovića i družine, ovo je zaista mizeran procenat i nedovoljan za bilo kakav ozbiljniji rezultat.
Ofanzivna potentnost: Jednostavno, Olimpijakos ima igrače sa više poena u rukama od Zvezde. Spanulis nije puno forsirao upisao je 5 poena, ali Lodžeski sa 18 i Grin sa 15 su rešavali svaku situaciju u kojoj je Zvezda pretila.
Zvezdina loša odbrana petica(centara):
Više puta kritikovan, večeras se iskazao, nažalost, u porazu. Sa 13 poena i 14 skokova, ali i jednom kvalitetnom i respekta vrednom partijom istakao se Ognjen Kuzmić. Ipak opet je njegov protivnik na istoj poziciji odigrao sjajnu utakmicu i to se ponavlja iz meča u meč. Milutinov je imao 11 poena i 7 skokova i to su stvari na kojima trener Radonjić i štab zaista moraju raditi, jer se već više kola ponavlja da je protivnički centar nezaustavljiv na utakmicama protiv Zvezde.

Olimpijakos – Crvena Zvezda
/ 22:18, 23:16, 11:9, 17:22/
Olimpijakos: Grin 15, Birč 1, Jang 2(6 skokova), Tolipulos, Papapetru 2, Spanulis 5, Agravanis 9, Milutinov 11(7 skokova), Papanikolau 5, Mancaris 3, Lodžeski 18(4/6 za tri), Atinau 2
Crvena Zvezda: Volters 4, Dangubić 4, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 1, Simonović 4(0/4 za tri), Dženkins 5, Gudurić 12, Jović 16, Kuzmić 13(14 skokova), Bjelica 4

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама