Кошарка Кошарка/Вести

Jović sportska ličnost godine grada Niša

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Prvotimac Crvene zvezde mts i reprezentativac Srbije podelio je ovo laskavo priznanje sa trofejnim vaterpolistom Savom Ranđelovićem. Žiri je u izboru bio jednoglasan.
U izboru za sportsku ličnost godine grada Niša, po prvi put u 38 godina dugoj istoriji, laskavo priznanje su podelila dvojica sportista. Žiri koji čine sportski novinari i svi prethodni dobitnici ove nagrade među kojima su legendarni Dragan Stojković Piksi, Ivan Miljković, Dejan Petković Rambo i mnogi drugi, bio je jednoglasan. Najbolji sportisti grada Niša za 2016. godinu su prvotimac Crvene zvezde mts i reprezentativac Srbije Stefan Jović i trofejni vaterpolista Sava Ranđelović.
Stefan Jović je na taj način postao prvi košarkaš koji se okitio ovim laskavim priznanjem, a to ni ne čudi pošto je Jović i prvi Nišlija koji je postao član seniorske reprezentacije Srbije. Pored srebra u Riu, velika preporuka za nagradu bili su i klupski uspesi Stefana Jovića. Naime, sa Crvenom zvezdom srpski plejmejker je osvojio ABA ligu, Superligu Srbije i domogao se Top 8 faze Evrolige.
Sadašnjem i bivšem članu crveno-bele porodice Stefanu Joviću i Savi Ranđeloviću priznanja će biti uručena na manifestaciji ”Sportski bal” 26. decembra.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама