Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Crvena zvezda od očaja do sjaja protiv Niša

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Niš u 10. kolu Superlige Srbije rezultatom 3:1, po setovima 9:25, 25:18, 25:21, 25:13.

Crveno-beli su odigrali prvi set za zaborav. Ekipa Dragana Kobiljskog uopšte nije ličila na sebe, na šampionsku ekipu. Gosti su lako osvajali poene i brzo su stekli ubedljivu prednost (4:10). Nije dugo prošlo, a Zvezda je imala dvocifren zaostatak (5:15), pa je Kobiljski zatražio i drugi tajm aut. Do kraja seta naša ekipa je osvojila još samo četiri poena, a Niš je poveo sa 9:25.

Da je prvi set bio samo trenutak slabosti, Crvena zvezda je pokazala već na početku drugog. Vuk Milutinović je sjajno servirao (2 asa), a Blagojević i Gmitrović su odlično blokirali za početnih 5:1. Uhvatili su gosti priključak (6:5), a crveno-beli su potom održavali minimalnu prednost. Silovitim servisima Blagojevića i dobrom igrom u napadu naši odbojkaši su vezali tri poena za 16:11. Asom Dušana Stojsavljevića Zvezda je povela 21:15, a Nišlije su u završnici dosta grešile, pa je naš tim lako stigao do izjednačenja – 25:18.

Ponovo je blok Zvezde na početku seta bio na visini zadatka. Prvo Blagojević, pa Gmitrović, a onda i Mašulović bili su neprelazni za napadače Niša (4:1), pa je Svetozarević bio primoran da već iskoristi jedan tajm aut. On je urodio plodom, jer je Niš omdah izjednačio. Rivali su smenjivali u vođstvu sve do same završnice, kada je Aleksandar Gmitrović sa tri vezana poena doneo Crvenoj zvezdi vođstvo od 21:18. Greškom Pavlovića crveno-beli su došli do četiri set lopte, a Dušan Stojsavljević je iskoristio drugu za preokret našeg tima – 25:21.

Zvezda je u potpunosti preuzela kontrolu nad igrom u četvrtom periodu. Poveli su izabranici Dragana Kobiljskog sa 7:5, pa onda i sa 10:7. Gosti su se primakli na 13:12, ali je potom na terenu postojala samo jedna ekipa. Serijom od 12:1 Crvena zvezda je furiozno završila meč i pobedila – 25:13.

U narednom kolu, koje se igra sredinom januara crveno-beli igraju protiv Spartaka u Ljigu. Do kraja 2016. godine Crvenu zvezdu očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije 26. decembra protiv Mladog radnika u Beogradu kada će naši odbojkaši morati da nadoknade poraz od 2:3 u prvoj utakmici.

CRVENA ZVEZDA – NIŠ 3:1 (9:25, 25:18, 25:21, 25:13)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 70. Sudije: Predrag Balandžić i Milan Milošević. Trajanje meča: 91 minut.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petrović, Gmitrović 8, Mašulović 10, Milutinović 8, Nejić, Stojsavljević 13, Munćan, Blagojević 21. Nisu igrali: Škrbić, Samardžić, Veljović. Trener: Dragan Kobiljski.
NIŠ: Lukić, Pejčić 5, Jović 5, Pavlović 8, Brćić 5, Rajković, Stojković 14, Kostadinović (libero), Pržić 19, Mijalković 8, Ilić. Nije igrao: Rakić. Trener: Dragan Svetozarević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama