Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda lagano do 14 – 0

Autor: CZBG

Crvena zvezda nastavlja da se šeta ABA ligom. Ovaj put, ceh je platio makedonski prvak, ekipa MZT-a. Na kraju, Mzt Skopje – Crvena zvezda MTS 73-93 (16:21 19:22 15:30 23:20) .Ova utakmica ostaće upamćena i kao prva utakmica Petra Rakićevića koji je se upisao i u listu strelaca (3 poena).

Image may contain: 1 person, playing a sport, basketball court and shoes

Rutinska i reklo bi se pobeda sa pola snage. Crvena zvezda je uspela da posle nepuna dva dana odigra jednu sasvim solidnu utakmicu u ABA ligi i pobedi na gosotovanju u Skoplju. Dobre igre privukle su i veliki broj Zvezdaša u glavni grad Makedonije, tako da je Zvezda imala i lepu podršku sa tribina. U petorku se vratio kapiten Mitrović što je ohrabrujuće jer nas čekaju dva teška meča protiv Olimpijakosa i Reala u Evroligi. Prvo poluvreme, Zvezda je odigrala sa manjim stepenom prenosa pa se MZT i držao nekako. Očigledan je bio umor i emocionalna istrošenost posle velike pobede protiv Makabija. Verovatno zbog svega toga, ovaj period utakmice Zvezda je dobila plus 8.

Drugo poluvreme je donelo uragan koji je protutnjao dvoranom. Podigli su igrači nivo i jačinu odbrane, a posledica takve igre je pet ili šest kontri našeg tima u trećoj četvrtini. Jović se poigravao sa protivnicima, asistencije su pljuštale po terenu pa je već sredinom treće četvrtine imao dabl dabl učinak ( 11 poena i 10 asistencija ). Valja napomenuti i Dangubičća koji je namestio nišanske sprave i zabeležio 16 poena.
[youtube id=”8pzVorBg4I4″]

U tim momentima igre, Zvezdi je krenuo i šut za tri, tako da se samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom će biti završen meč. Šansu u poslednjoj četvrtini su dobili i Dobrić kao i gore pomenuti Rakićević što posebno raduje jer nas očekuje težak raspored, prvo se ide u Pirej gde se gostuje Olimpijakosu a onda nam u goste dolazi slavni Real iz Madrida.

Još jedna fantastična pobeda našeg tima uz veliki broj asistencija (20) i malim brojem grešaka (6). Svaka čast igračima i stručnom štabu na pobedi. Sledeću utakmicu u ABA ligi igramo za vikend gde putujemo u Zagreb Cedeviti.

MZT – CRVENA ZVEZDA 73:93 (16:21, 19:22, 15:30, 23:20)

Hala: Jane Sandanski
Gledalaca: 3.350
Sudije: Siniša Herceg, Marko Juras i Matej Spendl

MZT: Dijabate 3, Sinovec 1, Mekić 7, Đuroski, Klof 12, Simonovski 6, Drenovac 4, Mladenovski 4, Skot 21, Lalić 15.

CRVENA ZVEZDA: Volters 12, Dangubić 16, Mitrović 9, Lazić, Dobrić 2, Simonović 5, Rakićević 3, Dženkins 6, Gudurić 8, Jović 11, Kuzmić 9, Bjelica 12.

Скочи на траку са алаткама