Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Zvezda i Vračar očekuju zanimljivo finale Kupa Srbije

Izvor: http://www.vaterpolovesti.com

U finalu Kupa Srbije za dame, u četvrtak od 19 sati na bazenu Čair u Nišu, igraće vaterpolistkinje Crvene zvezde i Vračara. Crveno-bele, koje su aktuelne šampionke Srbije, favoriti su i sada, ali su ove sezone značajno oslabljene, pošto su ekipu napustile četiri odlične igračice. Vračar je prošle sezone u finalnoj seriji Prvenstva Srbije pokazao da može da igra protiv najboljih, a trener Petar Boščanin veruje da će utakmica biti zanimljiva.

Trofej Kupa Srbije za dame

Crveno-bele brane trofej osvojen prošle sezone, a kapiten Zvezdinih vaterpolistkinja Tijana Jakovljević se nada da će njen tim ponoviti uspeh:

Ekipa je u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, jer je iz tog tima ostalo samo četiri igračice. Očekujemo tešku utakmicu, mnogo težu borbu nego što je to bio slučaj prošle sezone kada smo u finalu prvenstva igrale protiv Vračara. Ipak, želja nam je da osvojimo Kup i potvrdimo da smo najbolje. S obzirom da će muško finale biti pre ženskog, pozvala bih publiku da ostane na tribinama kako bi što veći broj gledalaca podržao ženski vaterpolo u Srbiji – istakla je Tijana Jakovljević.

Trener Vračara Petar Boščanin najvaljuje uzbudljivo finale:

Još prošle sezone smo pokazali da smo ravnopravan protivnik Crvenoj zvezdi i da možemo ravnopravno da im izađemo na megdan. Imali smo dve neizvesne utakmice i nadamo se da će ova u finalu biti isto takva. U odnosu na prošlu sezonu za razliku od Zvezde  mi smo ekipu zadržali na okupu, samtram da možemo da se borimo sa njima i da možemo da dođemo do trofeja. Voleo bih da što više publike bude prisutno na tribina jer smo na prvenstvu Beograda pokazali da ženski vaterpolo može da bude zanimljiv kao i muški i da ima mnogo toga da se vidi – zaključio je Boščanin.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama