Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije

Autor: http://www.vaterpolovesti.com

U finalu Kupa Srbije, u četvrtak od 16 sati i 45 minuta, igraće Partizan i Crvena zvezda. Crno-beli su u prvom polufinalnom susretu pobedili Vojvodinu 12:6, dok je Zvezda savladala Šabac 11:6 (2:2, 3:1, 4:1, 2:2). Finale će u direktnom prenosu emitovati RTS.

U prvoj četvrtini Šapčani su bili ravnopravan rival. Po dva gola u obe mreže. Zvezda je u drugom i trećem delu pojačala ritam, kvalitet i pojedinačani i timski je došao do izražaja. Kuriozitet je gol golmana Šapca Aleksića preko celog terena u poslednjoj sekundi trećeg dela. Tada je rezutat smanjen na 9:4. U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Crvene zvezde su održavali prednost, čuvajući snagu za sutrašnji duel za trofej sa crno-belima.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Nikolić je rekao:

Bili smo skoncentrisani, ušli smo u meč da pobedimo i da se pri tome ne trošimo.Sve je bilo kako smo planirali. Očekuje nas utakmica sa Partizanom. Ne treba da se troše reči. Partizan je Partizan, dugo igraju zajedno, mi smo se tek sastavili ove godine. Daćemo maksimum, pokušaćemo da pružimo snažan otpor i ako ispunimo sve što smo zamislili rezultat bi mogao da dodje.

Balša Nikolić šef stručnog štaba Šapca je istakao:

Ispunila su se očekivanja, Zvezda je opravdala ulogu velikog favorita. Čestitam momcima, dali su od sve sebe. Nastavljamo sa radom sa željom da se Zvezdi revanširamo u susretu koji nam sledi za manje od mesec dana.

Crvena zvezda – Šabac 11:6 (2:2, 3:1, 4:1,2:2)

Bazen Čair. Gledalaca 600. Sudije:Golijanin i Jovančević. Isključenja: Crvena zvezda 8, Šabac 7. Peterci: Crvena zvezda 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić, Jović, Ivanović, Šuberić, Ilić 1, Bjelić 2, Ljubenović 3, Nikolov 1, Ćorić, Drašković 2, Peković 1, Todorovski, Bursać 1. Trener: Nikolić.

ŠABAC: Aleksić 1, Ličanin, Marković 2, Petković, Budurin 2, Tešić, Car, Lazarević, Bogićević, Tenžera, Manić, Cvetković 1, Milović, Ukumanov. Trener: Nikolić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама