Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Radnik – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se pobedom oprostila od 2016. godine!

540-radnik-czv-2016.jpg

Stadion: FK Radnik, Surdulica
Gledalaca: 3.000
Sudija: Danilo Grujić
Strelci: Nikolić u 10′ za Radnik, a Anđelković (pen) u 25′ i Zlatanović (autogol) u 87′ za Crvenu zvezdu.

Radnik: Čančarević, Mladenović, Milovanović, Radović, Pejčić, Đorić, Mišan, Merdović, Milinković, Vuković, Nikolić.
Rezerve: Vasiljević, Stojković, Stanković, Fransis, Pavlović, Nenadović, Zlatanović.

Crvena zvezda: Supić, Petković, Fibel, Stojanović, Anđelković, Le Talek, Poletanović, Kanga, Plavšić, Srnić, Orlandić.
Rezerve: Kahriman, Cvetković, Milošević, Račić, Luković, Sikimić, Ilić.

Zaleđen i težak teren sačekao je fudbalere obeju ekipa koji su imali zadatak i da budu bolji od protivnika, ali i spretniji po neravnom terenu. Nije bilo lako kontrolisati loptu, ali ni kretati se i naglo menjati pravac, jer se na odaređenim mestima na terenu stvarao čak i led. Ipak, i pored svih poteškoća, Radnik i Crvena zvezda su u prvom delu igre učinili sve kako bi utakmica bila dopadljiva, a uzbuđenja nisu izostala.

Radnik je poveo već u 10. minutu. Nakon izbijene lopte koja je preletela sve fudbalere i pala iza leđa naše odbrane, Stojanović je nije dovoljno jako zahvatio glavom u nastojanju da je vrati golmanu Supiću, a to je iskoristio Nikolić koji je se dokopao i bez problema zatresao mrežu. Zvezda je mogla u istom minutu da izjednači, samo da je Orlandić bio koncetrisaniji. Kanga i Srnić su stvorili stopostotnu priliku našem napadaču, ali je on šutirao pravo u Čančarevića sa šest metara. Crvena zvezda je nastavila da napada, a Radnik da čeka grešku i priliku za kontranapad. Grešku je, na kraju, dočekao naš tim. Petković je prošao po desnoj strani, potom „zavrnuo“ loptu ka Plavšiću, a omaleni vezista je pao nakon kontakta i izborio penal. Siguran sa bele tačke bio je Dušan Anđelković – šutirao je veoma precizno, tako da ni Čančarević koji je bio na lopti nije uspeo da je dovoljno skrene.

Do kraja prvog dela igre, Zvezda je najozbiljnije zapretla u 34. minutu kada je nakon povratne lopte Plavšića, Damjan Le Talek iz prve šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prošla nekoliko milimetara pored leve stative.

Uprkos veoma teškom terenu, fudbaleri obe ekipe zaslužuju sve pohvale i za prikazano u nastavku utakmice. Znalo se da će svaki potencijalni gol u mreži rivala možda biti i dovoljan za pobedu, i obe ekipe su dale sve od sebe da postignu taj drugi gol. Domaćin je tražio penal u 51. minutu, ali nije se oglasila pištaljka Danila Grujića. Dva mintua kasnije odlična šansa za Radnik. Mišan je sam sebi namestio loptu i iz voleja snažno šutirao, ali preko gola. Odmah potom je uzvratila i Crvena zvezda. Pogrešila je odbrana Radnika i Orlandiću se ukazala šansa, ali mu je Čančarević ušao u šut i još jednom ga sprečio da zatrese mrežu. U 59. minutu Plavšić je sa leve strane uspeo da prebaci golmana, ali je lopta pogodila stativu! Posle Plavšića, zapretio je i Le Talek. Kanga je uputio upotrebljiv centaršut, Le Talekvisoko skočio – više i od golmana, ali je šutirao preko gola.

Kako nije bilo promene rezultata, Miodrag Božović je posegnuo za izmenama, te je u igru poslao Predraga Sikimića i debitanta Stefana Ilića. Najraspoloženiji na današnjoj utakmici bili su Gelor Kanga i Srđan Plavšić koji su odlično funkcionisali zajedno i koji su stvorili dosta prilika i poluprilika saigračima. I Kanga je mogao do gola, posle odlične asistencije po zemlji Plavšića, ali nije uspeo dovoljno dobro da poklopi loptu.

Još jednom je utakmica mirisala na remi, i još jednom je Crvena zvezda uspela da u završnici stigne do pobede! Sjajni Plavšić je petom proigrao Anđelkovića, naš bek centrirao, a loptu u sopstvenu mrežu sproveo Zlatanović! Bio je to presudan momenat na utakmici, trenutak nepažnje koji je Radnik koštao bodova, a koji je Crvenoj zvezdi doneo još jednu važnu pobedu pred odlazak na zimsku pauzu.

Jesenji šampioni!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама