Rukomet SDCZ

Pobeda za prvo mesto i kraj superligaške godine!

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Metaloplastiku – 31:26, u Šumicama, u poslednjoj utakmici Superlige za 2016.godinu! Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 8 golova.

U odličnoj, borbenoj utakmici, u kojoj su obe ekipe dale sve od sebe, Crvena zvezda je na kraju zasluženo slavila protiv Metaloplastike, u derbiju srpskog rukometa.

Crvena zvezda je stvorila početnu razliku, ali su mimo očekivanja Šapčani uspeli da se vrate u meč serijom 4:0 i izjednače na 9:9. Crveno-beli su uspeli preko Šotića da dođu do nove prednosti od dva gola, sa kojom su i otišli na odmor, 14:12.

U drugom poluvremenu, izabranici Nenada Peruničića su održavali stečenu prednost, ali se borbena Metaloplastika nije predavala i uspešnom realizacijom sedmeraca uspevala da ostane u igri. Zvezdin odgovor je bio u dobroj odbrani i kontranapadima, pa je novom serijom golova Mladena Šotića u finišu došla do pobede, koju je potvrdio golom sa svoje polovine Dušan Andrejević, 31:26.

Pobeda koja je Crvenoj zvezdi donela deobu prvog mesta sa šampionom Vojvodinom, sa po 25 bodova. Pobeda koja je održala nepobedivost Šumica.

Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 8 golova, po 6 golova su postigli kapiten Dejan Babić i Viktor Matičić. U redovima Metaloplastike najefikasniji je bio Milutin Dragićević sa 8 golova, dok je doskorašnji Zvezdin igrač, Aleksandar Dragutinović postigao 5.

U subotu, Crvena zvezda u Šapcu protiv ORK Mačve igra polufinale Kupa takmičarske komisije „Centar“, dok je finale zakazano za sredu, 21.decembar.

Bravo, momci!

Crvena zvezda – Metaloplastika 31:26 (14:12)

Beograd. Dvorana: Šumice. Gledalaca: 350. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (6), Metaloplastika 6 (5). Isključenja: Crvena zvezda 12, Metaloplastika 8 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 8, Mošić 3, Ćorović 1, Prodanović 2, Andrejević 2, Gačević, Ljubojević, Ljubenović, Milosavljević, Šćepanović, Zlatanović, Matičić 6, D. Babić 6, Kljajić 2, Leovac, A. Babić 1. Trener: Nenad Peruničić

METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 8, Vorkapić 5, Dakić, Dragutinović 5, Srdanović, Došen, Bozoljac 1, Petrović 1, Bomaštar, Milenković, Đukić 5, Mitrović, Mićić, Cvijanović, Jevtić. Trener: Nedeljko Matić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama