Фудбал Фудбал/Вести

Božović – Nisam nigde izjavio da odlazim

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će odigrati poslednju utakmicu u jesenjem delu šampionata ove srede, 14. decembra. Izabranike Miodraga Božovića će dočekati Radnik iz Surdulice, a meč počinje u 16 časova.

540-miodrag-2016-sdf.jpg

Šef stručog štaba Miodrag Božović očekuje da će se njegova ekipa sa nova 3 boda oprostiti od jesenje polusezone.

– Došlo je vreme da privedemo kraju i ovu polusezonu koja se mnogo odužila. Sigurno je pred nama još jedna teška utakmica, pogotovo što očekujem da teren neće biti u dobrom stanju i da će biti zaleđen, tako da je teško pretpostaviti šta nas očekuje. U svakom slučaju, mnogo nam je važno da pobedimo i da završimo polusezonu na dobar način i da se oprostimo od naših navijača koji nas bodre sve ovo vreme. Radnik je u nezavidnoj situaciji na tabeli, sigurno će dati sve od sebe da naprave dobar rezultat, to bi njima mnogo značilo, a ja se nadam da ćemo, i pored mnogo problema sa igračkim kadrom, mi uspeti da osvojimo nova tri boda – rekao je Božović.

Trener Božović osvrnuo se i na trenutnu formu protivnika.

– Radnik se trenutno ne ubraja u naše najkvalitetnije superligaše, ali to ne znači ništa u utakmici sa nama. Protiv Crvene zvezde su svi maksimalno motivisani. Počeli su bolje da igraju i sigurno će dati sve od sebe da nadokanade poraz u Čačku iz prošlog kola. Imaju nekoliko igrača koji mogu da nam prave probleme. Tu pre svega mislim na špica Nikolića, iako nije dao mnogo golova, on se odlično kreće, dobro skače i opasan je na prekidu. Tu je i Adamović koji je kreator njihove igre, a i u odbrani imaju iskusne igrače Vukovića i Pavlovića. Znam da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to moramo da potvrdimo i na terenu.

Osim povređenih igrača, ekipi u Surdulici neće moći da pomognu ni Donald i Ruiz zbog kartona koje su dobili na utakmici protiv Radničkog.

– I da nije dobio karton Ruiz svakako ne bi mogao da igra zato što je dobio poziv da se priključi reprezentaciji Kostarike. Donald je jedan o naših najvažnijih igrača i žao mi je što neće biti na terenu. Isto tako znam da je on jedan od najvećih profesionalaca u našoj ekipi i to je čovek koji nas je preporodio onog momenta kada je došao u Zvezdu. Igrao je skoro sve utakmice od početka sezone, morate da shvatite da je nama u Surdulici 29. utakmica ove polusezone. Kod svih igrača je nastupio umor, više psihički nego fizički. Danas je tačno šest meseci od kada smo počeli pripreme. Usled odsustva Donalda utakmicu će najverovatnije početi Račić i počećemo utakmicu sa jednim napadačem. Zbog povreda neće igrati Ristić, Rendulić i kapiten Luković.

Miodrag Božović očekuje ispunjene tribine i lepu atmosferu na stadionu u Surdulici.

– Teško je navijati u decembru na našim stadionima, čak i u novembru. Ipak, očekujem da će naših navijača biti dosta. Imamo to jezgro navijača koji nas prate na svakoj utakmici. Ne mogu da zovem porodice sa decom da dođu na zapad da uživaju kada znam da neće uživati jer je hladno. Ipak, Delije dolaze bez obzira na vremenske uslove i imaćemo 5000 navijača sigurno, za ostalo ćemo videti.

Iskusni strateg prokomentarisao je natpise u medijima da odlazi sa klupe crveno-belih.

– Ovo je konferencija posvećena našoj naredno utakmici protiv Radnika iz Surdulice. Ako budem hteo da idem iz Zvezde ja ću reći. Nigde nisam pročitao svoju izjavu da odlazim, treba pitati novinare koji to pišu odakle im informacije. Ne dopada mi se što je sve ovo ovako ispalo pred utakmicu kako bi se destabilizovali igrači. Ne čudi me što mi već dugo taže zamenu. kod nas postoji onaj “Orkestar za svadbe i sahrane”, svi vole da neko umre, takva smo zemlja, ali nažalost, ja sam zdrav. Pijem lekove za očuvanje imuniteta. Danas je na konferenciju došlo mnogo ljudi, a mogu petoro novinara da nabrojim koji su tu redovno. Jednostavno, mi smo takav narod.

Jedno od pitanja za štefa stručnog štaba Božovića bilo je kako komentariše izjavu igrača Partizana Uroša Đurđevića da je njegov prelazak u Zvezdu bio gotova stvar, ali da se Božović sa tim nije složio.

– Nisam siguran da je to bilo tako, ali čovek je otišao u klub koji voli, ne znam što bi on sad bio u Zvezdi.

Novinare je zanimalo i koliko na rad našeg trenera utiče to što je ekipa od kraja prošle sezone do danas pretrpela mnogo promena.

– To nije način na koji može da funkcioniše klub koji ima evropske ambicije, ali ipak mora. Mnogo puta sam govorio da u trenutnoj situaciji Zvezda može da se finansira samo od prodaje svojih igrača. Ovde se radi o čistom preživljavanju da bi klub mogao da funkcioniše i da bismo mogli da se takmičimo. Dokle god bude tako igrači će se prodavati, a sastavi će se menjati. Svaki trener uvek ima motiva da radi, tako i ja imam motiv za pobedama i motiv da stvaram nove igrače – poručio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама