Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Izostao veliki preokret, Zvezdi bod u derbiju

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde poraženi su u derbiju 9. kola Superlige Srbije od Vojvodine NS seme rezultatom 2:3, po setovima 23:25, 19:25, 25:20, 25:15, 13:15.

Veliki derbi šampionata Srbije opravdao je očekivanja. Veoma uzbudljiv meč, koji je odlučen u poslednjim trenucima, priredili su beogradski i novosadski crveno-beli publici na Banjici.

Prvi set je bio veoma neizvestan. Zvezda je prva povela. Blokom Nikole Veljovića došla je do 6:4 i održavala stečeno vođstvo do 10:8 kada su Novosađani sa tri uzastopna poena preokrenuli rezultat u svoju korist. Beograđani su uzvratili, pa je usledila rezultatska “klackalica”. Ponovo su naši odbojkaši preuzeli vođstvo, a Dušan Stojsavljević iz napada donosi Zvezdi tri poena viška (20:17). Međutim, Vojvodina je imala odgovor. Posle tajm auta trenera gostiju, Simić se razigrao i osvojio tri poena za svoj tim koji je poveo u završnici sa 21:22. Trener našeg tima Dragan Kobiljski je tajm autima i izmenama pokušavao da poremeti servis “lala”, ali su gosti izdržali sve napade naše ekipe i na kraju je David Mehić iskoristio prvu set lopte da dovede svoju ekipu u vođstvo – 23:25.

Odbojkaši Vojvodine su nastavili sa dobrom igrom. Blokovi Perića, a potom i as istog igrača doneli su gostima prednost od 2:5. Samardžić je zamenio Škrbića, a Kobiljski je bio primoran da zatraži i prvi tajm aut. Novosađani su ponovo ušli u seriju, a Kobiljski je reagovao novom izmenom (Petrović umesto Veljovića) i tajm autom, pošto je na semaforu stajao rezultat 3:9. Blok gostiju je bio neprelezan. Radović i Perić su Vojvodini doneli najveću prednost (7:17). Kobiljski je u tim momentima u igru ubacio i Gmitrovića, a na teren se vratio Škrbić. Vezane greške Novosađana smanjile su Zvezdin zaostatak (11:18), a potom je i Zvezda zaigrala na svom nivou, pa je serijom od tri poena smanjeno vođstvo Vojvodine na 14:19. Ipak, ova potera za vođstvom gostiju dosta je istrošila naše odbojkaše koji nisu više mogli do preokreta, pa je Vojvodina duplirala vođstvo – 19:25.

Na početku trećeg seta vodila se velika borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do sredine seta, kada je Crvena zvezda prvo blokom Nikole Munćana povela sa 15:13, da bi malo kasnije kapiten izblokirao napadače gostiju za 17:14. Naši odbojkaši su uspevali da održavaju vođstvo. “Lale” su smanjile na 20:19, a Kobiljski je zatražio tajm aut. Mašulović i Stojsavljević su nanizali četiri poena i tako su doneli našem timu pet set lopti. Drugu su iskoristili i smanjili su vođstvo Vojvodine – 25:20.

Osvojeni set dao je krila našeim igračima koji su bili odlični u četrvtom periodu igre. Iako su gosti vodili sa 7:9, Beograđani su serijom od 8:1 potpuno preokrenuli, pa je trener gostiju zatražio tajm aut. Posle perioda ravnopravne igre “lale” su smanjile na 18:15, pa je kobiljski reagovao tajm autom. Zvezda se na teren vratila izuzetno motivsana. Osvojila je naša ekipa sedam poena u nizu i uvela meč u peti set – 25:15.

Odlučujući set nije dobro počeo po našu ekipu. Poveli su Novosađani 1:3, a blok Simića doneo im je prednost od 2:5. Za kratko su manjili beogradski crveno-beli na 6:7, ali su se gosti ponovo odvojili na tri poena viška (6:9). Stojsavljević je prvo poentirao, a potom i asom Zvezdu doveo na korak od izjednačenja. Ono je došlo tek u samoj završnici kada je Nemanja Mašulović blokirao, a potom su gosti i pogrešili, pa je na semaforu stajalo 13:13. Veliki preokret Crvene zvezde sprečili su Simić i Premović koji su doneli Novosađanima pobedu – 13:15.

U narednom kolu odbojkaši Crvene zvezde dočekuju Niš, ali ih pre toga očekuje prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Mladog radnika.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA NS SEME 2:3 (23:25, 19:25, 25:20, 25:15, 13:15)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 100. Sudije: Ivan Lazarević i Dejan Rogić. Trajanje meča: 116 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 9, Jevtić (libero), Samardžić, Petrović 1, Gmitrović 16, Mašulović 11, Milutinović 1, Stojsavljević 17, Munćan 6, Blagojević 9, Veljović 2. Nije igrao: Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.
VOJVODINA: Simić 16, Petrović 14, Premović 14, Peković (libero), Mehić 14, Radović 8, Todorović, Perić 15. Nisu igrali: Ilinčić, Stanković, Kujundžić, Kovačević. Trener: Nedžad Osmankač.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama