Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Zvezdine dame slavile u Zrenjaninu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su pobedu u 9. kolu Superlige Srbije na gostovanju u Zrenjaninu protiv MD Zrenjanina rezultatom 1:3, po setovima 19:25, 25:19, 23:25, 24:26.

Početak meča pripao je našim odbojkašicama. Povele su 4:7, potom i asom Kristine Đurić 7:10, nakon čega je Dejan Desnica zatražio prvi tajm aut na meču. Blok Milke Stijepić doneo je Zvezdi četiri poena prednosti, da bi sjajna Bojana Milenković fantastičnim servisima vezala četiri poena i dovela crveno-bele do najveće prednosti (8:16). Domaće su nanizale tri poena, malo kasnije, na servis Markovićeve, još tri, pa je rezultat bio 15:18 za Crvenu zvezdu. Poeni su se osvajali u serijama. Zvezdine dame su došle do vođstva od 16:21, a Zrenjaninke su potom smanjile na 19:21, pa je Mira Musulin zatražila tajm aut. On je urodio plodom pošto su crveno-bele sa četiri uzastopna poena došle do vođstva – 19:25.

Domaće su bile znatno bolje na početku drugog perioda igre. Vodile su 7:2, potom i 11:4. U tim trenucima naše odbojkašice su dosta grešile. Usledile su izmene. Umesto Stijepić ušla je Vanja Bukilić, dok je Tamrara Radmilović zamenila Katarinu Čanak. To je donekle donelo Zvezdi nadu da može da stigne domaće. Zaostatak je smanjen na 16:11. Ipak, Zrenjanin je uspeo da održi stečenu prednost, pa je na kraju rezultat izjednačen – 25:19.

Početak trećeg seta bio je nalik prethodnom. Zrenjanin je vodio 6:2, pa 9:4, da bi potom domaće vezale tri poena za visoko vođstvo od 13:7. Zvezda je preko Milenkovićeve osvajala poene u serijama, pa je posle nekoliko dobrih akcija zaostatak smanjen na 15:13. Međutim, ekipa iz Zrenjanina je do završnice uspela da poveća prednost (23:18). Činilo se da će domaće lako do preokreta, ali je Zvezda upalila motore. Ređali su se poeni crveno-belih. Domaće ni pored izmena i tajm auta nisu uspele da prekinu Zvezdinu seriju, a posle sedam vezanih poena (četiri poslednja su delo Bojane Milenković) naš tim je ponovo vodio – 23:25.

U četvrtom setu viđeno je dosta uzbuđenja. Početak je protekao u ravnopravnoj borbi, sve do momenta kada je Terzievska servirala, a Zrenjanin vezao pet poena i poveo sa 14:10. Crveno-bele su brzo uzvratile, preko kapitena Nikoline Lukić i odličnih servisa Milke Stijepić (16:15). Do kraja seta bilo je vrlo neizvesno. Rezultat je bio nerešen i igrao se poen za poen. Domaće su prve stigle do set lopte, nisu je iskoristile, da bi i Zvezda posle poena Jelene Trnić stigla do prve meč lopte koju su odmah iskoristile – 24:26.

Fantastičnu partiju pružila je Bojana Milenković koja je osvojila 28 poena. Nikolina Lukić je bila sjajna sa 19, a odličnu partiju pružila je i Jelena Trnić sa 13 poena.

Crveno-bele su tako zabeležile vrednu pobedu pred tri veoma teška duela protiv Vizure. Prvi od tri meča protiv aktuelnih šampionki biće odigran narednog vikenda u okviru 10. kola Superlige Srbije, a potom slede dve utakmice u četvrtfinalu Kupa Srbije.

MD ZRENJANIN – CRVENA ZVEZDA (19:25, 25:19, 23:25, 24:26)
Zrenjanin – Kristalna dvorana. Gledalaca: 400. Sudije: Vladimir Simonović i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 100 minuta.
MD ZRENJANIN: Koprivica 11, Pavlović 15, Iričanin 9, Marković 17, Nikolić, Popović (libero), Frajtović, Mičeta, Terzievska 9. Nisu igrale: Papak, Praštalo i Sarić. Trener: Dejan Desnica.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 13, Čanak 2, Đurić 2, Vukomanović (libero), Radmilović 3, Đorđević, Milenković 28, Bukilić 2, Stijepić 9, Lukić 19. Nisu igrale: Sekulić i Jejić. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама