Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:1 (2:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je jesenji šampion! Nakon novog trijumfa, crveno-beli su osigurali prvo mesto pred prvenstvenu pauzu.

540-czv-rdn-2016.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca:
Sudija: Nenad Đokić (Užice)
Strelci: Ruiz u 3′ i Donald 23′ za Crvenu zvezdu, a Pavkov u 11′ za Radnički.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Donald, Poletanović, Kanga, Plavšić, Ruiz, Sikimić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Stojanović, Račić, Ristić, Srnić, Orlandić.

Radnički: Bajić, Bulatović, Petrović, Mrkić, Stanojević, Jovanović, Stanković, Radivojević, Stojanović, Arsić, Pavkov.
Rezerve: Konovalov, Ignjatović, Živković, Kartal, Apostolović, Jovanović, Mitrović.

Crvena zvezda je otvorila utakmicu kako se samo poželeti može. Već u trećem minutu Zvezda je povela sjajnim golom Džona Ruiza. Kostarikanac je sačekao „otpadak“ i sa 20 metara snažno, po zemlji šutirao i smestio loptu u „malu mrežu“. Međutim, Radnički je od samog početka stavio do znanja svima da nije došao na najveći srpski stadion da odigra epizodnu ulogu. Pokušavale su Nišlije da ostave utisak, i već u 11. minutu uspeli su da dođu do izjednačenja. Brza polukontra, precizan centaršut sa boka, i još precizniji udarac glavom Pavkova – Manojlović ništa nije mogao da učini.

Gol Radničkog samo je dodatno rasplamsao borbu na terenu. Igralo se brzo, bilo je lepih poteza ali i presečenih akcija koje su otvarale brze kontranapade. Zvezdi se isplatio pritisak, i u 23. minutu nakon asistencije Kange, Mičel Donald je šutirao visoko, pogodio prečku, ali se lopta odbila u gol. Nakon novog Zvezdinog vođstva, tempo je opao, i naš tim je imao još samo dve prilike i to preko raspoloženog Ruiza. Najpre je Kostarikanac šutirao iz slične pozicije kao u trećem minutu, ali je golman Radničkog ovoga puta spretno intervenisao. Drugu priliku Ruiz je propustio nakon akcije po levoj strani kada je, na kraju akcije, pogodio spoljni deo mreže.

U nastavku utakmice viđeno je nešto manje prilika za gol i uzbuđenja. Stekao se utisak da je Zvezda u većem delu kontrolisala dešavanja na terenu, ali mora se reći da je Radnički u nekoliko navrata bio blizu izjednačenja. Najzaslužniji što se to nije dogodilo je Zvezdin čuvar mreže Filip Manojlović. Mladi golman je u 57. minutu odlično reagovao nakon što je Pavkov umakao našoj odbrani, i „skinuo“ mu zicer. Zvezdin golman je i nešto kasnije odlično zaustavio oštar udarac po zemlji gostiju, i to uz pomoć stative. U samoj završnici utakmice nije bilo prilika, i ubrzo je postalo jasno da će gol iz 23. minuta ujedno biti i poslednji na ovoj utakmici.

Zvezdin trener Miodrag Božović je u nastavku utakmice šansu pružio Petru Orlandiću, Urošu Račiću i Mihailu Ristiću. Na kraju, Crvena zvezda je pred 14.200 navijača pobedila u poslednjoj utakmici na Marakani ove godine. Lep opraštaj od navijača i novi naslov jesenjeg šampiona!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama