Fudbal Fudbal/Vesti

Veče za pamćenje

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U svečanoj atmosferi Crvena zvezda je sinoć, 8. decembra, obeležila 25 godina od najvećeg uspeha u istoriji kluba – osvajanja titule šampiona sveta.

540-nveče2016.jpg

Jedan od aktera utakmice protiv Kolo-Koloa, čuveni Zvezdin vezista Vlada Stošić istakao je koliko je važno da velike uspehe nikada ne zaboravimo.

– Kada ti se nešto tako lepo dogodi u životu, a neko te iste momente slavi sa tobom, u ovom slučaju milionska armija navijača, onda možete da zamislite koliko mi je srce trenutno puno. Danas mi je prva asocijscija na taj dan i podizanje pehara činjenica da sam u tako važnom momentu bio deo Zvezde koja je sijala najsjajnije – rekao je Stošić.

Crveno-belo veče će postati tradicionalni događaj gde će se svi Zvezdaši prisećati ogromnog uspeha iz prošlosti, ali i nagrađivati najbolje pojedince u tekućoj godini.

– Ideja je divna, bio bih izuzetno srećan kada bi ovo zaista preraslo u tradiciju. Nagrade za najbolje pojedince su podsticaj za igrače, a mi nešto stariji na ovakvom događaju imamo prilike da vidimo svoje prijatelje sa kojima smo igrali i prisetimo se nekih lepih vremena – rekao je Vladimir Petrović Pižon.

Skup je svojim prisustvom uveličao veliki broj Zvezdinih legendarnih fudbalera.

– Ovo me podseća na nekadašnje proslave koje smo mi u mladosti imali svakog 4. marta u Domu sindikata. To su mi neke od najlepših uspomena i drago mi je što će sada i mladi igrači imati čega da se sećaju jednog dana. Mi u udruženju veterana gledamo sve utakmice koje Zvezda igra, imamo jako visoke standarde za igrače, ali smo zadovoljni izborom najboljeg fudbalera. Majstorije Kataija nisu zaslužile da ostanu bez nagrade – rekao je Stanislav Karasi.

Zvezdin čuveni golman Stevan Dika Stojanović zna kakav je osećaj kada donesete radost milionima navijača i smatra svaku godišnjicu osvajanja dva najvažnija trofeja u istoriji kluba vrednom obeležavanja.

– Ovakve manifestacije se i prave da bi se sreli stari prijatelji i da bismo se svi podsetili da smo deo najvećeg i najvoljenijeg kluba – rekao je Dika Stojanović.

Osvajač titule prvaka Evrope 1991. godine Slobodan Marović crveno-belo veče vidi kao divnu zamisao koja budi nostalgiju.

– Drago mi je što smo se večeras prisetili nekih lepih trenutaka iz prošlosti. Takođe sam srećan što sam imao prilike da upoznam i neke nove nade Crvene zvezde, igrače pred kojima je tek karijera. Svi navijači Zvezde imaju prava da veruju u njih i da se nadaju nekom novom čudu koje će nam crveno-beki prirediti – rekao je Marović.

U svečanoj atmoferi dodeljene su i nagrade najboljim pojedincima iz Omladinske škole, strelcu najlepšeg gola, kao i najboljem igraču u protekloj godini.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama