Fudbal Fudbal/Vesti

Terzić: Nismo bankomat države, imamo koliko i Partizan

Izvor: Sport klub

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ističe da je klub na pravom putu, na stabilnim nogama i sa ispunjenim ciljevima koji su postavljeni na Skupštini.

Terzić

Terzić je u intervjuu “Novostima” naglasio i da crveno-beli u januarskom prelaznom roku žele da se pojačaju sa dva ozbiljna inostrana igrača, kao i da će Pablo Mouče napustiti “Marakanu”

Važno je da mi ispunjavamo sva tri zacrtana cilja sa Skupštine: finansijski smo stabilizovali klub i smanjili dug, osvojili smo titulu, a sada imamo šest bodova prednosti i podigli smo omladinsku školu. Želja je da nam škola bude vodeća u regionu, a cilj da omladinci budu šampioni kako bi u sledećoj sezoni startovali u Ligi šampiona za mlade. To je veoma važno za pozicioniranje kluba na evropskom tržištu, na našu promociju kao brenda“, rekao je Terzić za “Novosti”.

On je napomenuo i da nisu istinite brojne priče o lošoj situaciji u klubu.

Možda sam pogrešio što sam mislio da je Terzića mnogo u medijima, pa sam se sam povukao u izolaciju. Na jednoj strani sam dobio, a s druge strane napravio se prostor za negativnu manipulaciju i spekulacije. Sve priče o lošoj situaciji, nezadovoljstvu stranaca, sumnjama kontrole UEFA su – neistine”.

Terzič podvlači da je “meritoran jedino izveštaj UEFA koji nam šalju na osnovu naših kvartalnih izveštaja”.

Od kontrole UEFA očekujemo zvaničan izveštaj za nekoliko dana, a ja sam ubeđen da će on biti toliko pozitivan da ćemo začepiti usta i “Insajderu” i ostalima medijskim kućama koje su pokušavale da nas prikažu u negativnom svetlu“.

Zbog pomenutog monitoringa Zvezda je u poslednje dve i po godine morala da posluje po strogim propisima UEFA.

Kad sam došao klub, revizori su rekli da je Zvezda u najlošijem stanju u istoriji. U junu 2014. dug je bio 52 miliona evra, izgubljena je UEFA licenca zbog duga od 14 miliona evra prema igračima, trenerima, klubovima, zaposlenima. Danas taj dug ne postoji, smanjen je ukupan minus na 35 miliona evra sa jasnom tendencijom daljeg smanjenja. Ne kažem da sam čarobnjak, ali trend stagnacije poklopilo sa mojim dolaskom i novim menadžmentom“.

Terzić pojašnjava i koliki je udeo države u delimičnom finansijskom oporavku kluba.

Sva ta priča da smo na teretu države, da smo državni bankomat ne stoji. Imamo razumevanje države i premijera Aleksandra Vučića i na tome smo mu zahvalni. Premijer ima razumevanja za sport uopšte, ali i za Zvezdu i za Partizan. Koliko pomaže nama, toliko i njima. Mi smo se za poslednje dve i po godine osposobili da sami zarađujemo za život bez države. A, zaboravljaju mnogi da je Zvezda 2014. godine bila voz koji juri u bankrot“, naglasio je Terzić i potvrdio da plate kasne, kao i svuda u Evropi.

Na kraju ispunimo sve. Da postoji ozbiljan problem već bi se znalo, jer imamo kontrolu UEFA svaka tri meseca“.

Zvezda će u januaru pokušati adekvatno da se pojača.

“Potrebna su nam dva dobra stranca u januaru, ali moramo da se rastanemo sa nekim igračima koji se nisu potvrdili i pokazali se kao promašaj. Potrebna su nam dvojica štopera, jedan kvalitetan napadač i jedan ofanzivni vezista. Imaćemo bolji tim“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama