Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Voždovac – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su zabeležili novu pobedu u prvenstvu, i to na svom prvom gostovanju Voždovcu na Tržnom centru „Stadion“.

540-vožczv-2016.jpg

Stadion: TC „Stadion“
Gledalaca: 800
Sudija: Milan Ilić
Strelci: Anđelković u 54′ za Crvenu zvezdu.

Voždovac: Popović, Putinčanin, Filipović, Mihajlov, Jovanović, Pavlović, Zec, Dražić, Lukić, Asani, Stojanović.
Rezerve: Milošević, Boljević, Petrović, Ćirković, Blagojević, Srećković, Georgijević.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Donald, Poletanović, Ristić, Ruiz, Orlandić, Sikimić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Stojanović, Račić, Plavšić, Srnić, Adžić.

Utakmica između Voždovca i Crvene zvezde nije obilovala velikim brojem prilika za gol, kao ni mnogobrojnim uzbuđenjima. Zvezdini fudbaleri su po prvi put igrali na veštačkoj travnatoj podlozi, i uz teren koji je nešto manjih dimenzija, trebalo im je vremena da se priviknu na uslove. Premda je Zvezda prva zapretila u 5. minutu preko Poletanovića čiji šut sa 15 metara je bio izblokiran, Voždovca je bila ekipa koja je imala bolje prilike u prvom poluvremenu. Dražić je nakon polukontre izbio ispred Manojlovića, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Zvezdin golman se istakao u 23. minutu zabeleživši svoju prvu intervenciju, ali, ruku na srce, nije to bio previše nezgodan udarac fudbalera domaćih. Vredan pomena je i pokušaj Džona Ruiza iz slobodngo udarca u 25. minutu, ali je lopta na putu ka gol zakačila jednog fudbalera u živom zidu i promenila pravac.

Odmah na početku drugog dela igre, trener Miodrag Božović u igru je uveo Slavoljuba Srnića, koji je zamenio Mihaila Ristića. Zvezda je u tim momentima počela da steže obruč oko gola domaćina, i u nekoliko navrata je bila blizu kaznenog prostora. U 54. minutu je Poletanović izborio slobodan udarac. Loptu je namestio Dušan Anđelković, i sjajnim, preciznim udarcem uspeo je da pogodi dalji ugao golmana Popovića i donese Zvezdi, ispostaviće se kasnije, pobedu. Na taj način je naš levi bek još jednom dokazao da se nalazi u izvanrednoj formi.

Zvezda je, uprkos prednosti, imala više prilika do kraja utakmice. Predrag Sikimić je u dva navrata mogao da zatrese mrežu – prvi put mu je golman odbranio udarac, a u drugoj situaciji je šutirao preko gola sa petnaestak metara. Napade Voždovca crveno-beli su zaustavljali uspešnim ofsajd zamkama, tako da domaćini do kraja utakmice nisu stvorili stopostotnu šansu. Još jedna izmena u Zvezdi izvršena je u samoj završnici utakmice kada je umesto Orlandića na teren ušao Uroš Račić, a poslednje uzbuđenje bila je uspešna intervencija Manojlovića nakon jednog pokušaja sa ivice kaznenog prostora fudbalera Voždovca.

Na kraju, nova pobeda Zvezde, nova tri boda.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама