Hokej

Veterani pobedili Vojvodinu

Autor: CZBG, Milan P. 

Veterani SKHL Crvena zvezda i HK Vojvodina odmerili su snage u Novom Sadu. Reč je o okršaju dva najbolje plasirana tima u svojoj konkurenciji. Ovoga puta uspešniji su bili veterani SKHL Crvena zvezda. Oni su, u ledenoj hali novosadskog ”Spensa”, nadigrali novosađane rezultatom 6:4.

Utakmica je odigrana u okviru Prve B lige Srbije. U pitanju je takmičenje pod okriljem prvenstva Srbije, namenjeno igračima preko 40 godina starosti. Prošlogišnji šampion je ekipa Vojvodine, dok su hokejaši Crvene zvezde minule sezone zauzeli drugo mesto na tabeli. Pored njih, u Prvoj B ligi nastupaju i sledeći timovi: Gentlemens Novi Sad, Drvene Nogice Beograd, kao i Spartak iz Subotice. Pobednik ovog takmičenja putuje u Soči, u Rusiju, gde će imati priliku da ukrsti palice sa ruskim timovima u plej-ofu Noćne lige Rusije. U pitanju je dobro organizovana liga, vođena velikim entuzijazmom bivših hokejaša i sporstkih radnika. Treba napomenuti da pomenuto takmičenje izaziva veliku pažnju javnosti u Rusiji. Ono zbog čega je ovaj događaj posebno interesantan, i zbog čega predstavlja vrhunac sezone, jeste činjenica da u okviru Noćne lige hokej igraju i predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko.

Podsetimo, veterani SKHL Crvena zvezda su bili šampioni Srbije pre tri godine, ali zbog određenih propusta kluba nisu imali prilike da putuju u Rusiju. Ove sezone naši veterani imaju ponovo lepu šansu da postanu prvaci svoje zemlje i otputuju na završni turnir Noćne lige Rusije, koji se ove godine igra u Sankt Petersburgu. Nadamo se da će klub učiniti sve što može, angažujući sva raspoloživa sredstva, da omogući veteranima da putuju u Rusiju. Oni su svakako ponos našeg hokejaškog kluba u celini i zaslužuju to.

Crvena zvezda – Vojvodina 6:4

Crvena zvezda: Mihajlović, Korenić, Crnoglavac (1 gol), Kravljanac, Zečević, Šišić, Pavićević (1 gol), Radosavljević, Denić, Tatić (2 gola), Alijević (1 gol), Plaović, Jokić, kapiten Protić, Ivanović (1 gol).
Trener: Mitrović

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama