Фудбал Фудбал/Вести

Božović – Imamo kvalitet za pobedu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

U 19. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda gostuje ekipi Voždovca. Meč na stadionu Voždovca igra se sutra, 4. decembra, sa početkom od 13 časova.

540-miodrag-sgfsd.jpg

Šef stručnog štaba Miodrag Božović izneo je svoja očekivanja pred ovu utakmicu.

– Sigurno da nas čeka teško gostovanje zato što je Voždovac u usponu forme u poslednja tri kola. Pored toga, igramo prvi put na veštačkoj travi tako da je pitanje kako ćemo se tamo snaći. Znam da imamo kvaliteta i pameti da pobedimo tu utakmicu i da budemo blizu osvajanja jesenje titule. Voždovac ima dosta iskusnih igrača u svojoj ekipi, dosta fudbalera koji su igrali u Partizanu tako da će oni imati dodatni motiv protiv nas. Igra Voždovca najviše zavisi od Pavlovića koji je jedan od iskusnijih igrača i koji odlično igra i u napadu i u odbrani. Tu je i Dražić koji je vrlo interesantan fudbaler, jedan od najboljih napadača u ovoj ligi. Nisu bili u dobroj formi dugo, ali promena trenera donela im je nove ideje u igri tako da nam neće biti lako – rekao je Božović.

Crveno-beli i dalje imaju problema sa povredama.

– Mislim da na Orlandića nećemo moći da računamo, još uvek nije sigurno, videćemo kako će se osećati. Plavšić se srećom nije ozbiljnije povredio, ukoliko bude izdržao trening danas naći će se u startnoj postavi. Sa ostalim igračima je status kvo. Malo nam se ova sezona odužila, u nedelju će biti 27. utakmica za nas od letos. U odnosu na ekipu koja je letos igrala protiv Voždovca u avgustu iz tog tima nema ni šest igrača. Pretrpeli smo dosta promena u sastavu.

Iskusni strateg tekuće prvenstvo ocenjuje kao mnogo neizvesnije u odnosu na prošlogodišnje.

– Nije nas opteretio remi sa Mladošću zato što nismo pravili pritisak na igrače jer smo imali šest bodova prednosti i pre te utakmice. Ništa se nije promenilo, nije nam bitno ono što je bilo, već samo šta će biti u budućnosti. Moramo iz preostale tri utakmice da izvučemo maksimum. Bio bih naravno mnogo srećniji da je razlika u bodovima veća, ali teško će se uspeh iz prošle sezone ponoviti. U ovom šampionatu i Partizan i Vojvodina pružaju mnogo bolje partije i moramo da budemo zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli. Prvenstvo je sada mnogo neizvesnije, pojavile su se ekipe koje svakog protivnika mogu da iznenade. Tu pre svega mislim na Napredak, Mladost, Metalac, Čukarički. Uz tri prvoplasirana tima sada ima mnogo više ekipa koje su u samom vrhu i igraju dobar i interesantan fudbal.

Fudbaleri Zvezde svesni su da se od njih pred svaku utakmicu očekuje pobeda.

– Nema nikakvog posebnog pritiska na igrače, osim onog standardnog koji sa sobom nosi igranje u Zvezdi. Ovde se računaju samo pobede, a često ni one ne valjaju.

Zbog malog kapaciteta stadiona Voždovca Zvezda će imati manji broj navijača nego što je to slučaj na ostalim gostovanjima.

– Uvek nam je krivo kada ne može da dođe mnogo naših navijača, neće nam sigirno biti svejedno zbog ograničenog kapaciteta, ali situacija je takva i tu nista ne možemo da promenimo – zaključio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама