Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Mladost odnela bod sa Marakane

Autor: CZBG, Milan P. 

U 18. vanrednom kolu Superlige Crvena zvezda dočekala je lučansku Mladost. Meč je obilovao grubim startovima, tenzijom, dramom… Na kraju gosti su munjevitim kontrama sprečili fudbalere Zvezde da iskoriste remi najbližih pratilaca i povećaju bodovnu razliku na tabeli. Za gostujuću ekipu pogađali su Saša Jovanović u 11. i Radivojević u 69. minutu. Za beogradske crveno-bele strelci su bili Dušan Anđelković u 35.  i Petar Orlandić u 54. minutu. Ono po čemu će se, nažalost, ova utakmica pamtiti jeste brutalan start fudbalera Mladosti i povreda Srđana Plavšića.

Uvodni minuti utakmice protekli su bez većih uzbuđenja. Prvu šansu za Crvenu zvezdu beležimo u 7. minutu. Damijen Le Talek je krenuo napred, lepo proigrao Petra Orlandića, koji je u petercu gostiju nespretno reagovao. Morao je napadač crveno-belih da se brže oslobodi lopte u ovoj situaciji. Imala je Zvezda inicijativu na startu meča, da bi gostujući fudbaleri u 11. minutu šokirali sve na stadionu ”Rajko Mitić”. Golubović je izvanredno gurnuo loptu u prostor, Saša Jovanović je iskoristio svoju brzinu, obišao Filipa Manojlovića i bez većih problema smestio loptu u mrežu. Napadi fudbalera Zvezde odvijali su se u tim trenucima uglavnom preko desne strane, gde su delovali Marko Poletanović i Slavoljub Srnić. Ipak, najkonkretniji u napadu bio je Srđan Plavšić. Pokušavao je Zvezdin krilni igrač da razmrda saigrače, stvori priliku, ali bez uspeha. Malo je nedostajalo da Zvezdina odbrana kapitulira drugi put u prvom poluvremenu. U 25. i 27. minutu Mladost na identičan način stvara probleme odbrani domaćina. Progatonista je i ovoga puta brzonogi Saša Jovanović. Kazna za promašaje stigla je u 35. minutu. Dušan Anđelković je iskoristio prostor u odbrani gostujuće ekipe, pogodivši desni ugao Krznarićevog gola, nakon lepog solo prodora. Zaigrala je Zvezda, na krilima Anđelkovićevog gola, znatno agresivnije i aktivnije u napadu, ali se rezultat do kraja poluvremena nije menjao.

Drugo poluvreme počelo je brutalnim startom Milosavljevića nad Srđanom Plavšićem. Sudija mu je sasvim zasluženo pokazao crveni karton i Mladost je ostala sa deset igrača na terenu. Ne dugo zatim, u 54. minutu, dolazi Crvena zvezda do preokreta – strelac Petar Orlandić! Marko Poletanović je stvorio višak na desnoj strani i lepo centrirao. Najspretniji u kaznenom prostoru bio je Orlandić, koji je postigao svoj sedmi pogodak u dosadašnjem toku šampionata. Usledio je period praznog hoda na obe strane. Tempo utakmice je opao, a Zvezda nije na pravi način iskoristila da u tim trenucima dotuče rivala na konopcima. Kaznila je to Mladost u 69. minutu. Radivojević je iskoristio loše postavljenu odbranu domaćina, stuštio se u kazneni prostor, odlično šutirao i izjednačio rezultat. Pokušavala je Zvezda da postigne treći gol i da se, kao i u prethodnim mečevima, izvuče iz neprijatne situacije, ali to crveno-belima ovaj put nije pošlo za rukom. Ni izmene Miodraga Božovića nisu urodile plodom. Jednostavno, igra šampiona Srbije bila je bez glave i repa. Napadi su se svodili na šuteve iz daljine, koji su uglavnom završavali na severnoj tribini stadiona ”Rajko Mitić”. To, možda najbolje od svega, oslikava večerašnju nemoć pulena Miodraga Božovića da probiju organizovanu odbranu gostiju.

Evidentno je da Crvena zvezda u poslednje vreme ne igra dobro. Bez obzira na dobre rezultate u Superligi, nije to ni bleda senka one ekipe koja je protivnike mlela svojom igrom. Pored problema u defanzivi, primetno je da i u manevru neke stvari ne funkcionišu najbolje. Večeras je, takođe, vezni red sa Donaldom i Račićem delovao prilično bezidejno i nemoćno. Četi Miodraga Božovića preostaje da zbije redove i pokuša na sve načine da polusezonu završi na pravi način. Narednu utakmicu Crvena zvezda igra na gostujućem terenu, protiv ekipe Voždovca.

Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:2
(Anđelković u 35. minutu, Orlandić u 54. minutu; Jovanović u 11. minutu, Radivojević u 70. minutu)

Stadion ”Rajko Mitić”

Sudija Nemanja Petković

Crvena zvezda: Manojlović – Petković, Fibel, Le Talek, Anđelković – Donald, Račić – Poletanović, Plavšić, Srnić – Orlandić.

Mladost:  Krznarić – Andrić, Milošević, Šatara, Protić – Golubović, Tumbasević, Radivojević – Jovanović, Milosavljević, Bojović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама