Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Kanga na izlazim vratima Zvezde i kuda plovi ovaj brod?

Autor: CZBG

Danas se tiho, ali opet dovoljno glasno, čula još jedna novost vezana za fudbalski klub Crvena zvezda. Novost koja nam govori da je Gelor Kanga blizu izlaznih vrata. Da li Uprava kluba pokušava da se reši igrača pod ugovorom, ili Kanga želi sam da ode zbog toga što mu, po nekim informacijama,  nisu isplaćena primanja po slovu ugovora, ostaje nam da vidimo.

Igrač koji je doveden da pravi razliku, da donese prevagu u evropskim takmičenjima i da osigura još jednu titulu u Ljutice Bogdana, po svemu sudeći otiči će iz Crvene zvezda, na ovaj ili onaj način. Gelor Kanga za vreme provedeno u Crvenoj zvezdi, po nekima pokazao sve, po drugima ništa posebno. Od fudbalskog znanja, majstorija koje mu se ne mogu osporiti, pa do svoje mušičave glave koja je Zvezdi, vrlo verovatno, oduzela evropsku jesen. Ako je ikada postojao trenutak da se sa ovakavim igračem traži način za raskid ugovora, to je bilo odmah posle utakmice s Ludogorecem. Za potez koji je napravio u toj utakmici Gelor Kanga zaslužuje najoštriju kaznu, pa možda i raskid ugovora. Svaka odluka nakon toga trebala je ići u smeru da se Gabonac na sve načine zadrži, ne bi li postao vođa ekipe i na neki način zameni odlazak harizmatičnog Kataia.

Ono što se može pročitati na društvenim mrežama i forumima jeste to da, mnogima koji vole Crvenu zvezdu, smeta ponašanje trenera Miodraga Božovića i direktora Zvezdana Terzića.  Pored nekih neukusnih izjava mnogi zameraju ovom dvojcu ”pojačanja” koja su dovedeli, jer se većina njih pokazala kao promašaj. I onda na kraju priče, jedan jedini igrač čiji potezi vraćaju publiku na stadione, najverovatnije će otići iz kluba. Kako će sve to biti prezentovano navijačima Crvene zvezde, za sada nije poznato, ali verovatno nas čekaju objašnjenja tipa kako nije hteo da trenira, i kako su sve obaveze prema njemu izmirene i da će ugovor biti raskinut na zahtev igrača. Nažalost, u prošlosti smo imali neka slična iskustva koja su se kasnije završila štetno po našu Zvezdu.

Od nekad velikog kluba, kao što je bila Crvena zvezda, ostalo je nažalost samo ime. Odavno se priča o tome, odavno se o tome sve zna, ali da je postalo učestalo da treneri i uprava ne znaju gde im se nalaze igrači, podseća na seoske klubove gde često igrači završe u nekoj od kafana. Tako je danas u Crvenoj zvezdi. Mouče gleda tenis, Kanga se, po rečima Miodraga Božovića, slika po Instagramu i niko ne zna gde je, dok najbolji napadač (Hugo Vijeira) valjda ne želi igrati bez zasluženog novca i vrlo verovatno komunicira s upravom preko mejla i svog menadžera.

Tužno, da tužnije ne može biti. I dok se sve to dešava, nama u u ekipi igraju igrači koji nemaju ni osnove fudbalske tehnike.

O taktici nećemo ni pričati jer, kako se čini, nju ne poznaje ni Miodrag Božović. Ali zato ima duhovite odgovore na pitanja gde mu se nalaze igrači i zašto ne igraju. ‘Njegova izjava: ‘Pitajte Huga zašto ne igra!?”nije renome trenera Crvene zvezde! Iako igra Crvena zvezda od prošle jeseni nema onaj šmek kao što je imala od one utakmice protiv Radničkog iz Niša kada je stadion skandirao protiv Uprave, možemo razumeti da se trener ne menja dok je prvi na tabeli. Ali ovake izjave su sramota za klub.

Da se vratimo na početak ove priče. Kanga na odlasku, stranci ko zna gde i odjednom u ekipi imamo Zvezdine klince. Alibi je dobar, ali nismo sigurni da bi se to desilo da ne postoje ovi problemi sa strancima. Crvena zvezda ne zaslužuje da se stvari u klubu ovako odvijaju! Prvi put nakon mnogo godina Zvezda je bila dominantna u srpskoj ligi i da bi tako i ostalo potreban je plan. Prvi deo tog plana glasi – dovedite igrače koji će biti konkurentni ne samo u srpskoj ligi, već i u Evropi. Samo, postavlja se pitanje da li u klubu imamo vizionare, ljude koji vide malo unapred i koji znaju šta žele od Zvezde i gde žele da je odvedu.

Završićemo ovaj tekst sa jednim video klipom iz filma “Blakanska pravila”. Mislimo da on najbolje oslikava stanje u našoj Crvenoj zvezdi.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама