Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Protiv Mladosti za nastavak serije

Autor: CZBG, Milan P.

Na redu je 18. vanredno kolo Superlige. Nakon tri vezana gostovanja ekipa Crvene zvezde vraća se kući. Naredni protivnik na putu ka odbrani titule prvaka crveno-belima biće ekipa Mladosti iz Lučana. Biće to prilika i za navijače da pozdrave svoje ljubimce nakon mini ’’turneje’’ po Srbiji. Utakmica će se odigrati na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u četvrtak, 01. decembra sa početkom u 18 časova. Direktan prenos obezbeđen je na kanalima televizije Arenasport.

Iako se ne mogu pohvaliti naročito dopadljivim i lepršavim fudbalom, izabranici Miodraga Božovića beleže dobre rezutlate u Superligi. Sa tri vezana gostovanja vraćaju se kući sa isto toliko pobeda. Poslednja u nizu pobeda zabeležna je protiv Metalca, nakon preokreta rezultatom 2:1. Ono što posebno može da raduje navijače i trenera Božovića jeste činjenica da su u glavnoj ulozi u pobedi nad Metalcem bili mladi igrači ponikli u omladinskoj školi Crvene zvezde. Crveno-beli se nalaze na deobi prvog mesta sa 44 boda, šest više od drugoplasiranog Partizana. Fudbaleri Mladosti, sa druge strane, ove sezone beleže veoma dobre rezultate. Lučanci se nalaze na petoj poziciji sa 31 bodom, koliko ima i četvrtoplasirani Napredak. U pitanju je iskusna i dobro selektirana ekipa koju sa klupe predvodi Nenad Milovanović.

     Image result for Crvena zvezda grb  Image result for mladost lučani grb

Trener Crvene zvezde se pred ovaj meč suočava sa velikim kadrovskim problemima. Zbog povreda odsustvuju čak šestorica fudbalera. U pitanju su Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Gelor Kanga, Hugo Vijeira, Mihajlo Ristić i Džon Ruiz. Na golu neće biti promena. Filip Manojlović će i na ovom meču čuvati mrežu crveno-belih. Na poziciji levog i desnog halfa izvestan je francuski tandem – Tomas Fibel i Damijen Le Talek. Bekovske pozicije rezervisane su za Marka Petkovića i Dušana Anđelkovića. U veznom redu bi moglo da dođe do određenih promena. Marko Poletanović u poslednje vreme beleži nešto slabije partije, pa bi šef stručnog štaba mogao sa Mičelom Donaldom upariti mladog Uroša Račića. Takođe, na raspolaganju Miodragu Božoviću biće i David Babunski. Što se tiče krilnih pozicijama, u odsustvu Mihajla Ristića i Džona Ruiza šef struke crveno-belih nema baš mnogo izbora, pa je za očekivati da se u prvih 11 nađu Slavoljub Srnić i Srđan Plavšić. Udarna igla u napadu Crvene zvezde na ovoj utakmici biće jedan od dvojca Predrag SikimićPetar Orlandić.

Fudbaleri Zvezde tražiće u ovoj utakmici nastavak serije pobeda, uprkos činjenici da ih očekuje težak meč i iskusan i motitivan protivnik. Nadamo se da će tribine stadiona ’’Rajko Mitić’’ biti solidno popunjene i da podrška navijača ni ovoga puta neće izostati.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама