Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred Mladost

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

U okviru vanrednog 18. kola Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde ugostiće Mladost iz Lučana. Utakmica se igra na stadionu „Rajko Mitić“ u četvrtak, 1. novembra, od 18 časova.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović govorio je o svojim očekivanjima pred ovaj duel.

– Mladost je ekipa koja je u dobroj formi, u poslednje vreme beleže uglavnom pobede, imaju dosta iskusnih igrača i trenera koji sigurno najbolje poznaje domaću ligu i koji zna da igra na rezultat. Zbog svega toga nam neće biti lako. Mladost ima nekoliko vrlo brzih i nepredvidivih igrača kao što su Radivojević, Jovanović, Odita i Bojović koji se često upisuje u listu strelaca u poslednje vreme. Moraćemo dosta da se potrudimo kako bismo pobedili, ali nadam se da ćemo zabeležiti nova tri boda i polako privesti kraju ovo prvenstvo koje se odužilo – rekao je Miodrag Božović.

U poslednjih pet kola Zvezda je do pobede dolazila golovima u drugom poluvremenu.

– Nemamo sreće da otvorimo utakmicu brzo. Imali smo i u Milanovcu nekoliko situacija gde je trebalo bolje da odreagujemo i postegnemo gol mnogo ranije. Bilo bi dobro da se to ovaj put promeni, ali nije bitno kada ćemo dati gol, već samo da na kraju izađemo kao pobednici.

Utakmica između Crvene zvezde i Mladosti je jedina u okviru 18. kola koja se ne igra u sredu.

– Zaista ne znam da li je trener Mladosti obavešten o promeni termina tako da to ne mogu da komentarišem. Meč je pomeren za 18 sati zato što se, po mom mišljenju, Marakana puni navijačima koji dolaze iz unutrašnjosti. Pošto je radni dan i trebaće im vremena dobro je što utakmica počinje u popodnevnim časovima.

Iskusni strateg ima dosta problema sa povredama igrača.

– Ruiz je povređen, ali mislim da ga to neće mnogo vremenski udaljiti od ekipe. O Kangi nemam nikakve vesti, ponekad na Inastagramu vidim gde se nalazi i to je sve. Rendulić je operisao meniskus, a Lukoviću je i dalje povređena ruka. U suštini, neko je povređen, a neko uvređen. Imamo dosta igrača i pored svih kadrovskih problema verujem da ćemo ovo izdržati do kraja. Sada forsiramo mlađe igrače i nadam se da će sve biti kako treba.

Božović je govorio i o trenutnom tandemu u špicu.

– Sikimića sam trenirao u Amkaru još pre sedam ili osam godina i odlično znam šta on može. Nije doveden ovde da bude prvi špic, već da obavlja zadatke drugog tipa i ulazi sa klupe kada jurimo rezultat, kada igramo sa ekipama gde možemo da imamo centaršuteve i gde njegova igra glavom dolazi do izražaja. On je veliki profesionalac, sve vreme je trenirao fenomenalno i sve se u životu vraća. Onako kako radite, tako vam se i vraća. Sikimiću se sad sve vraća. Orlandić takođe odlično trenira i mnogo je napredovao u poslednje vreme. Malo su ga poremitile povrede, ali pokazuje da ima dobar osećaj za gol i uglavnom na svim utakmica na kojima dobije šansu zatrese protivničku mrežu.

Novinare je zanimalo i kakav status u ekipi imaju Vieira i Mouče.

– Kada god se piše o Zvezdi traži se neka negativna stvar, vrlo retko novinari žele da napišu nešto lepo. Uglavnom se svi pitaju gde su pojedini igrači. U protokolu ima mesta za 18 fudbalera, neko trenira više, neko manje i šansu dobijaju oni koji su najzaslužniji za dobre rezultate i najprofesionalniji. Na Huga nisam ljut, mislim da je on ljut sam na sebe i da sam sebi pravi problem, nikome drugom. Čini mi se da on u glavi više nije u Zvezdi, niti uopšte u Srbiji. Žao mi je što je došlo do ovakve situacije jer on je trebalo ove godine da bude jedan od naših najboljih igrača i da samom sebi trasira put ka nekom još većem klubu u Evropi. Ne znam kako bih prokomentarisao to što je Mouče za vreme utakmice sa Metalcem bio u Hrvatskoj na teniskom meču Argentinske reprezentacije, njegovo ponašanje nije u redu. I da je otišao, mogao je bar time da se ne hvali. Počinje sve više da liči na situaciju koju smo imali sa Parkerom, i on se javljao sa Instagrama. Danas je takvo vreme, ko god negde ode objavi sliku na društvenim mrežama, ako jede nešto dobro slika šta je jeo. Imaju psiholozi definiciju tih stvari što ljudi vole da se slikaju i pokazuju sebe. Ja bih najradije sve svoje slike spalio, podsećaju me na to kako sam nekad bio lep – u šaljivom tonu završio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама